Reuters: Έρχεται μπλακ άουτ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας σε όλη την Ευρώπη

30 Σεπτεμβρίου 2022 02:12

Κάποτε ήταν αδιανόητο, όμως τώρα μπορεί να μείνουμε χωρίς κινητά στην Ευρώπη αυτόν τον χειμώνα, αν οι διακοπές ρεύματος ή η προμήθεια ενέργειας με δελτίο «χτυπήσουν» τμήματα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή.

Η απόφαση της Ρωσίας να σταματήσει τις ροές αερίου μέσω της βασικής διαδρομής, μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, έχει αυξήσει τις πιθανότητες για διακοπές ρεύματος.

Στη Γαλλία, όπως μεταδίδει το Reuters, η κατάσταση έχει γίνει χειρότερη λόγω του κλεισίματος πολλών πυρηνικών εργοστασίων για συντήρηση.

Οι αξιωματούχοι της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών αναφέρουν ότι φοβούνται πως ένας βαρύς χειμώνας θα βάλει σε δοκιμασία τις υποδομές τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, αναγκάζοντας τις εταιρείες και τις κυβερνήσεις να προσπαθήσουν να μετριάσουν τον αντίκτυπο.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλά συστήματα υποστήριξης σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες που να μπορούν να χειριστούν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, όπως αναφέρουν τέσσερα στελέχη τηλεπικοινωνιακών ομίλων, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα μπλακ άουτ και στα κινητά τηλέφωνα.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Γερμανίας, προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι επικοινωνίες μπορούν να συνεχιστούν ακόμη και αν οι διακοπές ρεύματος καταλήξουν να εξαντλήσουν τις εφεδρικές μπαταρίες που είναι εγκατεστημένες στις χιλιάδες κεραίες κινητής τηλεφωνίας που είναι απλωμένες σε όλη την επικράτειά τους.

 Η Ευρώπη έχει σχεδόν μισό εκατομμύριο πύργους τηλεπικοινωνιών και οι περισσότεροι από αυτούς διαθέτουν εφεδρικές μπαταρίες που διαρκούν περίπου 30 λεπτά για να λειτουργήσουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Γαλλία
Στη Γαλλία, ένα σχέδιο που προτάθηκε από τον διανομέα ηλεκτρικής ενέργειας Enedis, περιλαμβάνει πιθανές διακοπές ρεύματος έως και δύο ωρών στο χειρότερο σενάριο, ανέφεραν δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Τα γενικά μπλακ άουτ θα επηρεάσουν μόνο τμήματα της χώρας εκ περιτροπής. Οι βασικές υπηρεσίες όπως τα νοσοκομεία, η αστυνομία και η κυβέρνηση δεν θα επηρεαστούν, ανέφεραν οι πηγές.

Η Enedis ανέφερε σε δήλωση στο Reuters ότι όλοι οι τακτικοί πελάτες αντιμετωπίζονται ισότιμα σε περίπτωση έκτακτων διακοπών.

Ανέφερε επίσης ότι μπόρεσε να απομονώσει τμήματα του δικτύου για την παροχή πελατών προτεραιότητας, όπως νοσοκομεία, βασικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις και στρατός και ότι εναπόκειται στις τοπικές αρχές να προσθέσουν υποδομές τηλεπικοινωνιακών φορέων στη λίστα πελατών προτεραιότητας.

Σουηδία, Γερμανία και Ιταλία
Οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες στη Σουηδία και τη Γερμανία έχουν επίσης εκφράσει ανησυχίες για πιθανές ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας στις κυβερνήσεις τους.

 Η σουηδική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών PTS συνεργάζεται με τηλεπικοινωνιακούς φορείς και άλλους κυβερνητικούς φορείς για την εξεύρεση λύσεων. Αυτό περιλαμβάνει συζητήσεις για το τι θα συμβεί εάν η ηλεκτρική ενέργεια διανεμηθεί με δελτίο

Η PTS χρηματοδοτεί την αγορά μεταφερόμενων πρατηρίων καυσίμων και κινητών σταθμών βάσης που συνδέονται με κινητά τηλέφωνα για να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερες διακοπές ρεύματος, δήλωσε εκπρόσωπος της PTS.

Το ιταλικό λόμπι των τηλεπικοινωνιών είπε στο Reuters ότι θέλει το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας να αποκλειστεί από οποιαδήποτε διακοπή ρεύματος ή διακοπή εξοικονόμησης ενέργειας και θα το συζητήσει με τη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας.

Οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων Nokia και Ericsson συνεργάζονται με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να μετριάσουν τον αντίκτυπο μιας έλλειψης ρεύματος, ανέφεραν τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα. Και οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Στη Γερμανία, η Deutsche Telekom διαθέτει 33.000 πύργους κινητής και τα κινητά της συστήματα έκτακτης ανάγκης μπορούν να υποστηρίξουν μόνο έναν μικρό αριθμό από αυτούς ταυτόχρονα, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Deutsche Telekom θα χρησιμοποιήσει κινητά συστήματα τροφοδοσίας έκτακτης ανάγκης που βασίζονται κυρίως στο ντίζελ σε περίπτωση παρατεταμένων διακοπής ρεύματος.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos