Γιατί όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στρέφονται στο Google Cloud

30 Σεπτεμβρίου 2022 12:18

Την επένδυσή της στην Ελλάδα, που αφορά στη δημιουργία του πρώτου Google Cloud Region στη χώρα μας, ανακοίνωσε σήμερα η Google σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Τι είναι όμως το λεγόμενο «cloud computing» που γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη αποδοχή τα τελευταία χρόνια;

Το cloud είναι ένα μοντέλο υπολογιστών που περιλαμβάνει διακομιστές, δίκτυα, αποθηκευτικούς χώρους, εργαλεία ανάπτυξης, ακόμη και εφαρμογές μέσω του Διαδικτύου. Αντί οι εταιρείες και οι οργανισμοί να κάνουν σημαντικές επενδύσεις για την αγορά εξοπλισμού, να εκπαιδεύσουν το προσωπικό και να παρέχουν συνεχή συντήρηση, ορισμένες ή όλες αυτές οι ανάγκες ικανοποιούνται από έναν πάροχο υπηρεσιών cloud.

Το Google Cloud είναι η καλύτερη επιλογή ολοκληρωμένων υπηρεσιών cloud που χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές και οι επαγγελματίες της πληροφορικής για τη δημιουργία, την ανάπτυξη και τη διαχείριση εφαρμογών μέσω του παγκόσμιου δικτύου δεδομένων της Google. Στην Ελλάδα ο main partner της Google είναι η Cloudevo.

Η Cloudevo, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία digital growth στην Ελλάδα, ανοίγει τον δρόμο στις επιχειρήσεις να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους και κατ' επέκταση τις πωλήσεις τους μέσω του Google Cloud.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Google Cloud

Ταχύτητα

Το cloud computing υποστηρίζει νέες καινοτομίες διευκολύνοντας τη δοκιμή νέων ιδεών και τον σχεδιασμό νέων εφαρμογών χωρίς περιορισμούς υλικού ή αργές διαδικασίες.

Επεκτασιμότητα

Το cloud computing δίνει στην επιχείρησή σας μεγαλύτερη ευελιξία. Μπορείτε να κλιμακώσετε γρήγορα τους πόρους και τον αποθηκευτικό χώρο για να καλύψετε τις επιχειρηματικές απαιτήσεις χωρίς να χρειάζεται να επενδύσετε σε φυσική υποδομή.

Εξοικονόμηση κόστους

Όποιο μοντέλο υπηρεσίας cloud και αν επιλέξετε, πληρώνετε μόνο για τους πόρους που πραγματικά χρησιμοποιείτε.

Καλύτερη συνεργασία

Το cloud storage σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση σε δεδομένα από οπουδήποτε στον κόσμο από οποιαδήποτε συσκευή -αρκεί να έχετε σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Προηγμένη ασφάλεια

Μπορείτε να ενισχύσετε την ασφάλειά σας λόγω των χαρακτηριστικών ασφαλείας, της αυτόματης συντήρησης και της κεντρικής διαχείρισης.

Πρόληψη απώλειας δεδομένων

Οι πάροχοι cloud προσφέρουν δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και αποκατάστασης καταστροφών.

What is Google Cloud?

{https://www.youtube.com/watch?v=kzKFuHk8ovk}

Τα τελευταία χρόνια, η λύση φιλοξενίας cloud της Google έχει αναδειχθεί και καθιερώθηκε ως κορυφαία υπηρεσία για εκατομμύρια πελάτες. Μέσω του Google Cloud και της Cloudevo η αξιοπιστία των έργων μεγάλης κλίμακας είναι εγγυημένη.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos