Είναι επίσημο, ο Μασκ επαναφέρει τον Τραμπ στο Twitter - «Ο λαός μίλησε»

20 Νοεμβρίου 2022 13:42

Το 51,8% των ψηφοφόρων είπε «ναι» στην επιστροφή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στο τουίτερ - Ενεργός ο λογαριασμός του Τραμπ αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Σε δίλημμα ως προς την επαναφορά του λογαριασμού του Αμερικανού πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν τον τελευταίο καιρό ο νεός ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, αφού από την περασμένη Παρασκευή αποκαθιστά λογαριασμούς που είχαν ανασταλεί στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι, ο Μασκ έριξε το «μπαλάκι» στον λαό με μια δημοσκόπηση και άφησε να τους επιλέξουν για την επαναφορά ή μη του λογαριασμού του Τραμπ: «Η φωνή του λαού είπε ναι!»

Την οριστική απόφαση ανακοίνωσε ο Μασκ μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα, λέγοντας ότι οι πολίτες μίλησαν. «Ο λογαριασμός του Τραμπ θα αποκατασταθεί» έγραψε, αφού τα τελικά αποτελέσματα έδειξαν ότι -με οριακό προβάδισμα- το 51,8% των χρηστών ήθελε τον Ρεπουμπλικάνο δισεκατομμυριούχο πίσω στο Twitter.

{https://twitter.com/elonmusk/status/1594131768298315777?s=20&t=TER8mn0-TAy6xaKLIrZ15Q}

{https://twitter.com/elonmusk/status/1593767953706921985?s=20&t=AWtoJJyXdSGBZnfOmZyKnA}

Σημειώνεται ότι ο Έλον Μασκ είχε αρχίσει να σκέφτεται εδώ και αρκετό καιρό το αν θα έπρεπε να επιτραπεί στον Τραμπ να επιστρέψει στο Twitter, αφού οι λογαριασμοί του στα μεγάλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανεστάλησαν τον Ιανουάριο του 2021 μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Ο ιδιοκτήτης του Twitter υπέβαλε, τελικά, τη δημοσκόπηση πριν από μία μέρα μέσω ανάρτησης και κάτω από αυτή έγραψε την χαρακτηριστική λατινική φράση: «Vox Populi, Vox Dei», που σημαίνει «φωνή λαού, φωνή Θεού», και άφησε τους χρήστες να αποφασίσουν για το μέλλον του Ντόναλντ Τραμπ.

Η δημοσκόπηση έμεινε ανοιχτή για 24 ώρες και τα αποτελέσματα αφορούν μόνο όσους πρόλαβαν να αποφασίσουν για τη «μοίρα» του εντός του χρονικού πλαισίου που έθεσε ο Μασκ, δηλώνοντας υπερασπιστής της ελευθερίας της έκφρασης. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ναι: 51,8%
Όχι: 48,2%

Έτσι, ο Μασκ «ξεμπλοκάρει» τον λογαριασμό ύστερα από κάτι λιγότερο από δυό χρόνια και ο Τραμπ επιστρέφει στο Twitter.

Σημειώνει ότι ο λογαρισμός έχει ήδη καταστελι προσπελάσιμος και, μέσα σε μόλις λίγη ώρα από την εκ νέου ενεργοποίησή του, οι followers εκτοξεύθηκαν, με τους συνολικούς ακολούθουν να ξεπερνούν το 1,7 εκατομμύριο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos