Η Apple θα επιτρέπει εναλλακτικά app store για τα iPhone που πωλούνται στην ΕΕ

27 Ιανουαρίου 2024 12:11

Η Apple θα επιτρέψει από τον Μάρτιο τη χρήση εναλλακτικών app store στις συσκευές της που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σήμερα, όσοι έχουν iPhone μπορούν να κατεβάζουν εφαρμογές μόνο από το κατάστημα της εταιρείας.

Η θέση της Apple πάντα ήταν ότι οι κανόνες της προστατεύουν την ασφάλεια των χρηστών.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το BBC, έχει κατηγορηθεί ότι δημιουργεί μονοπώλιο, χωρίς να δίνει σε πελάτες και προγραμματιστές άλλη επιλογή από το να περνούν από τα δικά της κανάλια και ενώ χρεώνει τους προγραμματιστές με προμήθεια που φτάνει το 30%.

Αυτό σήμαινε ότι αποκλείονται οι προγραμματιστές που δεν πληρούν τα πρότυπα της Apple ή που δεν επιθυμούν να πληρώσουν τις χρεώσεις της.

Οι αλλαγές δεν θα εφαρμοστούν στη Βρετανία αν και το νομοσχέδιο για τις ψηφιακές αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο επί του παρόντος είναι στο Κοινοβούλιο, είναι πιθανό να θέσει τις πρακτικές της Apple υπό παρόμοιο ρυθμιστικό έλεγχο.

Η απόφαση της αμερικανικής εταιρείας έρχεται καθώς τίθεται σε ισχύ ο νόμος της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές. Στόχος είναι να ρυθμίσει τις μεγαλύτερες εταιρείες που διαθέτιυν υπηρεσίες όπως μηχανές αναζήτησης και καταστήματα εφαρμογών, ώστε η αγορά να γίνει πιο δίκαιη και για τις μικρότερες επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι εφαρμογές Android μπορούν να προέρχονται από μια μεγαλύτερη ποικιλία καταστημάτων με κόστος για τον καταναλωτή τη μεγαλύτερη συχνότητα κακόβουλου λογισμικού.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos