Apple: Βάζει την τεχνητή νοημοσύνη στα iPhone μέσω του ChatGPT - Όλες ο αλλαγές που ανακοίνωσε

11 Ιουνίου 2024 14:23

Την ενίσχυση της φωνητικής βοηθού Siri και των λειτουργικών της συστημάτων με το ChatGPT της OpenAI ανακοίνωσε η Apple, στην προσπάθειά της να καλύψει τη διαφορά στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης.

Η κατασκευάστρια των iPhone ανακοίνωσε την ανανέωση της Siri, μαζί με μια σειρά άλλων νέων χαρακτηριστικών, στην ετήσια έκθεση προγραμματιστών (WWDC 2024) τη Δευτέρα. Αποτελεί μέρος ενός νέου συστήματος AI που ονομάζεται «Apple Intelligence», το οποίο έχει ως στόχο να προσφέρει στους χρήστες έναν τρόπο να πλοηγούνται ευκολότερα στις συσκευές της Apple.

Οι νέες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων iPhone και Mac θα επιτρέψουν την πρόσβαση στο ChatGPT μέσω μιας συνεργασίας με την OpenAI. Το ChatGPT μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση άλλων εργαλείων, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής κειμένου και περιεχομένου. Η δοκιμαστική έκδοση θα είναι διαθέσιμη το φθινόπωρο.
Biggest AI announcements from Apple's WWDC 2024

Ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Apple, δήλωσε ότι η κίνηση αυτή θα φέρει τα προϊόντα της εταιρείας του «σε νέα ύψη», καθώς άνοιξε το Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών στα κεντρικά γραφεία του τεχνολογικού γίγαντα στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

Η ανακοίνωση δεν έγινε δεκτή με ικανοποίηση από όλους. Ο Έλον Μασκ, ιδιοκτήτης της Tesla και του X (πρώην Twitter), απείλησε να απαγορεύσει τα iPhone στις εταιρείες του λόγω της «ασφάλειας των δεδομένων». «Η Apple δεν έχει ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει όταν παραδίδει τα δεδομένα σας στην OpenAI», δήλωσε ο κ. Musk στο

Τι είναι το Apple Intelligence

Το «Apple Intelligence» δεν είναι ένα προϊόν ούτε μια εφαρμογή από μόνη της. Θα είναι μέρος κάθε εφαρμογής και προϊόντος της Apple που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές - είτε πρόκειται για έναν βοηθό γραφής που βελτιώνει τα προσχέδια των μηνυμάτων, είτε για το ημερολόγιο που μπορεί να δείξει την καλύτερη διαδρομή για να πάτε στο επόμενο ραντεβού σας. Υπό αυτή την έννοια, είναι παρόμοιο με τον Copilot της Microsoft - αλλά δεν θα χρειάζεται να πληρώσει κανείς επιπλέον για να τον ενεργοποιήσει.

Η Siri, η φωνητική βοηθός που απέκτησε η Apple το 2010, έχει ανανεωθεί με νέο γραφικό περιβάλλον εργασίας και πιο «ομιλητική» προσέγγιση για να βοηθήσει τους χρήστες να πλοηγηθούν στις συσκευές και τις εφαρμογές τους πιο απρόσκοπτα.

Η Apple επέμεινε στο θέμα της ασφάλειας δεδομένων σχετικά με το Apple Intelligence. Το μεγαλύτερο μέρος της επεξεργασίας θα πραγματοποιείται στην ίδια τη συσκευή, ενώ όταν απαιτείται περισσότερη υπολογιστική ισχύς, τα εντελώς απαραίτητα δεδομένα θα αποστέλλονται στο cloud - αλλά δεν θα αποθηκεύονται εκεί.

Το σύστημα «τοποθετεί ισχυρά παραγωγικά μοντέλα ακριβώς στον πυρήνα του iPhone, του iPad και του Mac σας», δήλωσε ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Apple για τη μηχανική λογισμικού Craig Federighi. «Αντλεί από το προσωπικό σας πλαίσιο για να σας δώσει την πιο χρήσιμη και σχετική με εσάς νοημοσύνη και προστατεύει την ιδιωτικότητά σας σε κάθε βήμα»

Άλλες ανακοινώσεις

Άλλα νέα χαρακτηριστικά που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα περιλαμβάνουν:

  • αποστολή μηνυμάτων μέσω δορυφόρου
    • προγραμματισμός μηνυμάτων για αποστολή σε μεταγενέστερο χρόνο
    • χρήση χειρονομιών του κεφαλιού (νεύμα για «ναι» ή κούνημα του κεφαλιού για «όχι») για τον έλεγχο των AirPods Pro
    • μια ειδική εφαρμογή για κωδικούς πρόσβασης που είναι προσβάσιμη από όλες τις συσκευές
    • τη δυνατότητα απόκρυψης ορισμένων εφαρμογών ή κλειδώματος τους πίσω από το Face ID ή τους κωδικούς πρόσβασης.

protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos