Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη

27 Οκτωβρίου 2015 14:15

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 26 Οκτωβρίου συνάντηση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη. Η συνάντηση οργανώθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού κ.κ. Συρμαλένιο και Συρίγο, οι οποίοι και ήταν παρόντες σε αυτήν, και Μανιό που δεν παρέστη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Από πλευράς Επιμελητηρίου συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Γ. Ρούσσος, ο Διευθυντής κ. Α. Τσιάντης, και ο ειδικός σύμβουλος κ. Κ. Βάλβης.

Η συνάντηση έδωσε την ευκαιρία στα στελέχη του Επιμελητηρίου να παρουσιάσουν τις δράσεις του φορέα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στον Νομό Κυκλάδων, για τις οποίες ο Υπουργός εξέφρασε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την ικανοποίησή του.

 

Επιπλέον, παρουσιάστηκε ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στο Νομό Κυκλάδων, βασισμένο σε πρωτοποριακές δράσεις του Επιμελητηρίου, για το οποίο ο Υπουργός, αφού εξέφρασε την πλήρη στήριξή του, παρείχε κατευθύνσεις προς τους εκπροσώπους του φορέα σε ό,τι αφορά θέματα υλοποίησής του.

Ειδικά για τη δρομολόγηση θεμάτων που αφορούν τη χρηματοδότηση των νέων πρωτοβουλιών του Επιμελητηρίου για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, ο Υπουργός πρότεινε την οργάνωση μιας δεύτερης συνάντησης του Επιμελητηρίου με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης αρμόδιο για το ΕΣΠΑ, κ. Αλέξη Χαρίτση, και την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΤΠΑ και Ταμείου Συνοχής, κ. Ευγενία Φωτονιάτα, η οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί εντός του μηνός Νοεμβρίου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της επέκτασης των τεσσάρων αεροδρομίων της άγονης γραμμής των Κυκλάδων, με έμφαση σε αυτό της Σύρου το οποίο βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο, θέμα για το οποίο ο Υπουργός εξέφρασε τη στήριξή του, όταν το ζήτημα ωριμάσει από την πλευρά του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Τέλος, ο Υπουργός κατ' αρχήν αποδέχτηκε την πρόσκληση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του με την πρώτη ευκαιρία, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για τις υπηρεσίες που ο φορέας παρέχει στην τοπική επιχειρηματική κοινότητα.

Της συνάντησης προηγήθηκε η συμμετοχή της αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου στη σύσκεψη για το μέλλον του Ναυπηγείου Νεωρίου που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos