Ταφόπλακα βάζει ο υπουργός παιδείας, κος Κώστας Γαβρόγλου, στη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

22 Μαϊος 2017 13:47

Ταφόπλακα βάζει ο υπουργός παιδείας, κος Κώστας Γαβρόγλου, στη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών των δήμων μετά την εξαγγελία της υποχρεωτικής ένταξης των παιδιών -ηλικίας τεσσάρων ετών- στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Αρκεί να αναφερθεί ότι τα παιδιά της προνηπιακής ηλικίας αποτελούν το 40 %της συνολικής δυναμικότητας των βρεφονηπιακών σταθμών και το 80% των παιδικών σταθμών, για να γίνει κατανοητό ότι αποδυναμώνονται οι δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης που παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας και εκπαίδευσης στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας.

Εμείς οι εργαζόμενοι στις δομές αυτές, γνωρίζοντας καλύτερα από τον κάθε επιτελικό υπάλληλο του υπουργείου τις ανάγκες των παιδιών άλλα και τον τρόπο λειτουργίας των μονάδων αυτών , θεωρούμε σε κάθε περίπτωση το μέτρο:

α) ανεφάρμοστο, γιατί δεν υπάρχουν οι ανάλογες υποδομές που θα φιλοξενήσουν τα παιδιά αυτά , αλλά και τα περισσότερα από τα υπάρχοντα νηπιαγωγεία σε όλη την Ελληνική επικράτεια- όπως και στο νησί μας- βρίσκονται σε ακατάλληλα μισθωμένα κτήρια, τα οποία δεν μπορούν να αντικατασταθούν από την μία στιγμή στην άλλη

β) αντιπαιδαγωγικό, γιατί δεν είναι δυνατό να παραμείνουν τα παιδιά αυτής της ηλικίας για ένα ολόκληρο οχτάωρο σε έναν χώρο χωρίς τις κατάλληλες υποδομές (κουζίνα ,χώρους χαλάρωσης κ,α.)

γ) αντιλαϊκό, γιατί δεν εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι γονείς για τους μήνες που τα σχολεία της υποχρεωτικής εκπαίδευσης κλείνουν (Ιούνιο – Ιούλιο ). Μάλιστα, το πιο πιθανό είναι να απευθυνθούν σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς με ατομική τους οικονομική επιβάρυνση, αναγκάζοντας παράλληλα τα νήπια να αλλάξουν περιβάλλον με δυσμενείς γι' αυτά συνέπειες .
Τέλος με την εφαρμογή αυτού του μέτρου θα προστεθούν στον μακρύ κατάλογο της ανεργίας άλλοι 1300 περίπου συνάδελφοι καταδικάζοντας τους στην εξαθλίωση.

Γνωρίζουμε πολύ καλά το λόγο που γίνονται όλα αυτά: η κυβέρνηση και το υπουργείο αφού υπέκυψε στις προσταγές των θεσμών για ανελέητες περικοπές στην οικονομία και αφού δεσμεύτηκε και υπέγραψε ένα νέο κατάπτυστο μνημόνιο, προσπαθεί με εξαγγελίες για νέα δήθεν εκσυγχρονιστικά μέτρα ,χωρίς κανένα προγραμματισμό, να αποπροσανατολίσει τους πολίτες.
Δηλώνουμε ότι εργαζόμενοι, πολίτες , Δήμοι και Περιφέρειες ενωμένοι θα αντισταθούμε για το καλό των παιδιών τα οποία οφείλουμε να προστατεύσουμε από όσους απερίσκεπτα πειραματίζονται σε βάρος τους.

ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Ο.Τ.Α. ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Π. Γεωργιάδης
Νηπιαγωγός (Π.Ε.)

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos