Συμβαίνει τώρα...Φωτιά σε πλοίο κοντά στη Ρόδο!

15 Ιουνίου 2017 22:55

Το πλοίο είναι σημαίας Κύπρου και είναι φορτωμένο με οχήματα και 29 ανθρώπους πλήρωμα

- Εκτός από το πλήρωμα μετέφερε και έναν οδηγό φορτηγού
- Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση για να απομακρυνθούν όλοι σώοι από το φλεγόμενο πλοίο
- Στην επιχείρηση παίρνει μέρος και ελικόπτερο διάσωσης
Η πυρκαγιά ξέσπασε στο μηχανοστάσιο του φορτηγού πλοίου ενώ έπλεε πολύ κοντά στις ακτές της Ρόδου και συγκεκριμένα δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του νησιού.

Σε εγκατάλειψη του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου "med star" σημαίας Κύπρου, στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά από αδιευκρίνιστη αιτία σε μία από τις κύριες μηχανές, προχωρούν οι 31 επιβαίνοντές του.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει με 29 ανθρώπους πλήρωμα και έναν οδηγό από τη Ρόδο με προορισμό τη Σαντορίνη φορτωμένο με φορτηγά οχήματα. Στο σημείο όπου βρίσκεται το φλεγόμενο πλοίο σπεύδουν τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού , τέσσερα παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο super puma της πολεμικής αεροπορίας.

Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και αυτό που προέχει είναι να απομακρυνθούν με ασφάλεια χωρίς να κινδυνεύσουν και στη συνέχεια να γίνει διάσωση του πλοίου.

Για την υπόθεση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έχει ενημερωθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αξιωματικοί του οποίου σε συνεργασία με τους αξιωματικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου συντονίζουν την επιχείρηση. Στην επιχείρηση παίρνει μέρος από τις 10 το βράδυ και ελικόπτερο διάσωσης.

www,newsit.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos