Αναβάθμιση υποδομών γηπέδου Άνω Μεράς από το Δήμο Μυκόνου

10 Ιουλίου 2017 18:29

Ο Δήμος Μυκόνου σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο Άνω Μεράς προέβη σε σημαντική αναβάθμιση των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και υποδομών του γηπέδου της Άνω Μεράς, αποκαθιστώντας μετά από πολλά χρόνια τη νομιμότητα και διασφαλίζοντας την ασφάλεια των παικτών, των προπονητών και των επισκεπτών.

Αρχικά, ο Δήμος υπήγαγε τα υφιστάμενα κτίρια στη τακτοποίηση του Νόμου Αυθαιρέτων, προκειμένου να μπορεί να αιτηθεί στη ΔΕΗ τη νέα σύνδεση και στη συνέχεια εκπονήθηκε η κατάλληλη μελέτη της ΔΕΗ, που καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από ιδίους πόρους του Δήμου Μυκόνου. Τέλος, ακολούθησαν τα έργα και συγκεκριμένα έγιναν οι παρακάτω εργασίες, με υλικά που παρείχε ο Δήμος και ευγενική χορηγία ιδιώτη:

1. Αντικατάσταση του γενικού πίνακα του γηπέδου Άνω Μεράς, με αποσύνδεση και κατάργηση του ήδη υπάρχοντος πίνακα και τοποθέτηση και σύνδεση νέου μεγαλύτερου πίνακα, λόγω της αύξησης του μεγέθους της νέας παροχής.
2. Τοποθέτηση και σύνδεση νέας παροχής με καλώδιο ΝΥΥ 3x50mm2 +25mm2 και 50mm2 , 200m από τον γενικό πίνακα του γηπέδου έως μετρητή ΔΕΗ μέσα σε πλαστικό σπιράλ (υπόγειο δίκτυο). Εκσκαφή με ειδικό μηχάνημα και διάνοιξη αυλακιών σε βάθος 60- 65cm, τοποθέτηση στο αυλάκι του καλωδίου μέσα στο πλαστικό σπιράλ (για προστασία) και κάλυψη με χώμα.
3. Τοποθέτηση και σύνδεση νέας παροχής με καλώδιο ΝΥΥ 5x10mm2 , 40m από τον γενικό πίνακα του γηπέδου έως τον υποπίνακα τον αποδυτηρίων (εναέριο δίκτυο), με αντικατάσταση του παλιού καλωδίου.
4. Αποσύνδεση της παλιάς παροχής από τον πίνακα όπου παρείχε ρεύμα στο γήπεδο και σύνδεση της νέας παροχής με το δίκτυο της ΔΕΗ.
5. Κατασκευή γείωσης προστασίας, με τοποθέτηση τριών ράβδων γειώσεως, μήκους περίπου 1,5m η κάθε μία, συνδεδεμένες μεταξύ τους με χαλκό για προστασία.
6. Έλεγχος φορτίων και ταξινόμηση φορτίων και στις τρείς ασφάλειες του γενικού πίνακα. Ο έλεγχος των φορτίων ή αλλιώς των καταναλώσεων του γηπέδου έγινε με ειδικό μηχάνημα (βολτόμετρο), με σκοπό να γίνει ισοκατανομή των φορτίων, η οποία λειτουργεί προστατευτικά και αποτρέπει την δυσλειτουργία των ασφαλειών.
Τα έργα αυτά ήρθαν σε συνέχεια της προηγούμενης αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2017 στο Γήπεδο της Άνω Μεράς από το Δήμο Μυκόνου και συγκεκριμένα:

• Τοποθετήθηκαν νέοι προβολείς σε 6 πυλώνες.
• Προμηθεύτηκαν 12 νέοι προβολείς.
• Επιδιορθώθηκαν 6 πυλώνες.
• Επισκευάστηκε η μεταλλική πόρτα.
• Επισκευάστηκε η περίφραξη στα σημεία που ήταν απαραίτητο.
• Επιμηκύνθηκε η περίφραξη κατά 30 μέτρα.
• Επιδιορθώθηκαν τα φώτα της περίφραξης.
• Τοποθετήθηκε πίλλαρ.
• Ελαιοχρωματίστηκαν οι υπάρχουσες πόρτες

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε σχετικά: «Ολοκληρώνουμε σήμερα ένα έργο ηλεκτροφωτισμού πολύ σημαντικό για τη λειτουργία του γηπέδου της Άνω Μεράς, αποκαθιστούμε τη νομιμότητα, όπως πράττουμε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε και παρέχουμε την δέουσα ασφάλεια. Συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού μας».

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos