«Φουρτούνες» στα λιμάνια Ραφήνας και Νάξου! Ανταγωνισμός και κίνηση εν μέσω Αυγούστου….

02 Αυγούστου 2017 21:55

Ο Αύγουστος, ο κατ΄ εξοχήν μήνας των αδειούχων και των διακοπών έχει ήδη μπει με μελτέμια στο Αιγαίο και «φουρτουνιασμένο» κλίμα μεταξύ των ακτοπλοϊκών εταιρειών που διαθέτουν πλοία τα οποία αναχωρούν από το λιμάνι της Ραφήνας.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ εταιρειών συμβατικών και ταχύπλοων πλοίων, επισύρει αιτήματα προς την πολιτεία για τροποποιήσεις ωραρίων και δρομολογίων στην καρδιά της υψηλής τουριστικής σεζόν.

Η αλήθεια είναι ότι με τη σημερινή κατάσταση των δρομολογίων, υπάρχουν προβλήματα καθώς επί παραδείγματι 10 πλοία αναχωρούν από Ραφήνα προς τα νησιά μέσα σε μια ώρα με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία της περιοχής και την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Προβλήματα όμως ανακύπτουν και στο λιμάνι της Νάξου το οποίο τα τελευταία χρόνια δέχεται πολύ μεγαλύτερα κύματα τουριστών απ΄ ότι παλαιότερα και οι υποδομές του δεν επαρκούν για την εξυπηρέτηση της μεγάλης κίνησης που παρουσιάζει.

Η Νάξος, ως νησί που αναπτύχθηκε ραγδαία τουριστικά πρόσφατα, εμφανίζει κάποιες δυσλειτουργίες στην περιοχή του λιμανιού της το οποίο συχνά μπλοκάρει από οχήματα και κυρίως φορτηγά.

Αν στο πρόβλημα αυτό προστεθούν και τα κακώς ρυθμισμένα δρομολόγια όπου παρατηρείται πλοίο της Blue Star Ferries να καταπλέει ταυτόχρονα με πλοίο της Seajets, εύκολα κανείς αντιλαμβάνεται το κομφούζιο που δυστυχώς κάποιες φορές προκαλείται στην καρδιά του καλοκαιριού και στο απόγειο των τουριστικών αφίξεων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos