Σίφνος: Σχετικά με το έργο «Βελτίωση-Ασφαλτόστρωση οδού προς Πουλάτη»

30 Αυγούστου 2017 15:58

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την πορεία του έργου της βελτίωσης-ασφαλτόστρωσης του δρόμου προς την Πουλάτη, που διανοίχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Ο Δήμος Σίφνου, τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μελέτες του έργου, να ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις-αδειοδοτήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα η ασφαλτόστρωσή του.

Συγκεκριμένα:
➢ Έχει εκπονηθεί η τοπογραφική αποτύπωση, η προμελέτη οδοποιίας και η οριστική μελέτη οδοποιίας του έργου στην οποία περιλαμβάνονται και τα έργα αποχέτευσης/αποστράγγισης των ομβρίων υδάτων - Οι συγκεκριμένες μελέτες έχουν ελεγχθεί αρμοδίως και έχουν θεωρηθεί,
➢ Έχει εκπονηθεί η Προμελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου - Η συγκεκριμένη μελέτη έχει αρμοδίως ελεγχθεί και θεωρηθεί,
➢ Έχει ανατεθεί σε εταιρεία η σύνταξη φακέλου, για την υπαγωγή του έργου σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (ΠΠΔ) - Αναμένεται η ολοκλήρωσή της διαδικασίας το Σεπτέμβριο του 2017,
➢ Έχουν σταλεί τα απαραίτητα έγγραφα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού (Εφορίες Αρχαιοτήτων), προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές γνωμοδοτήσεις/εγκρίσεις - Αναμένεται επιτόπια αυτοψία από υπάλληλο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.
Επιπροσθέτως ο Δήμος:
➢ σε ετήσια βάση αναλαμβάνει τις εργασίες διαμόρφωσης, προκειμένου να αντιμετωπίσει το προβλήματα που δημιουργούνται στο συγκεκριμένο δρόμο, κυρίως κατά τη χειμερινή περίοδο, λόγω των βροχοπτώσεων.
Συνολικό κόστος για την τελευταία επταετία 15.000€,
➢ το 2014 προχώρησε σε εργασίες για την αλλαγή της κλίσης του δρόμου στο 1ο τμήμα, αποτρέποντας την καταστροφή σε περίπτωση βροχοπτώσεων, στις παρακείμενες ιδιοκτησίες και στις αγροτικές καλλιέργειες.
Κόστος 3.000€,
➢ το 2016 τσιμεντόστρωσε το πιο δύσκολο τμήμα του δρόμου μήκους 140μ.
Συνολικό Κόστος 14.500€ (εκ των οποίων ποσό 4.500€ δόθηκε από κατοίκους της περιοχής).
➢ το 2016 κατασκεύασε τεχνικό έργο στο τελευταίο τμήμα του έργου, για την ομαλή απορροή των ομβρίων υδάτων και την ελαχιστοποίηση της καταστροφής του δρόμου σε εκείνο το σημείο μετά από έντονες βροχοπτώσεις και επισκεύασε το γκρεμισμένο τοιχίο στο τέρμα του δρόμου (μήκους 35μ.-ύψους 4μ.)
Κόστος 7.000€.



Συγκεντρωτικά, ο Δήμος Σίφνου, έχει δαπανήσει το ποσό των 35.000€ για τις συγκεκριμένες εργασίες και επιπροσθέτως για τις αναθέσεις των απαραίτητων μελετών έχει δώσει ποσό άνω των 10.000€,έως σήμερα!
Τελικός στόχος σαφέστατα είναι η ασφαλτόστρωση του συγκεκριμένου δρόμου.

Σίφνος, 30 Αυγούστου 2017

Ο Δήμαρχος Σίφνου
Ανδρέας Ν. Μπαμπούνης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos