Ρήγματα σε όλο του το μήκος έχει το Blue Star Patmos που προσάραξε στην Ίο

31 Αυγούστου 2017 12:39

Δεν είναι βαθιά και δεν έχουν επηρεάσει τις μηχανές του, έτσι θα επιχειρηθεί να πλεύσει μόνο του έως το ναυπηγείο - Παραμένουν στα γκαράζ του 12 φορτηγά και 16 ΙΧ - Ανησυχία στο νησί για την τροφοδοσία εν μέσω τουριστικής περιόδου

Ρήγματα σε όλο του το μήκος έχει το Blue Star Patmos που προσάραξε στα ανοιχτά του λιμανιού της Ίου, γεγονός που δεν επιτρέπει προς το παρόν την αποκόλλησή του από το συγκεκριμένο σημείο που βρίσκεται από χθες τα ξημερώματα.

Το πλοίο έχει υποστεί διάφορα ρήγματα, από μπροστά μέχρι πίσω, όμως οι μηχανές του λειτουργούν κανονικά. Καθώς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα ρήγματα που προκλήθηκαν από την προσάραξη στην ξέρα δεν είναι βαθιά και το νερό έχει μεν φτάσει στις δεξαμενές ασφαλείας, αλλά όχι στις μηχανές, θεωρείται ότι το πλοίο δεν έχει ζήτημα πλευστότητας και άρα πως θα μπορέσει μόνο του να φτάσει ως το ναυπηγείο.

Σήμερα πάντως οι δύτες θα επανεκτιμήσουν την κατάσταση, με σκοπό τις επόμενες ημέρες να κλείσουν τα ρήγματα, το πλοίο να αποκολληθεί από την ξέρα και να πλεύσει με τις δικές του μηχανές στο ναυπηγείο, χωρίς τη βοήθεια ρυμουλκών, όπως εκτιμούν οι ειδικοί της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Εν τούτοις ήδη από χθες το απόγευμα βρίσκονται δίπλα στο πλοίο τρία ρυμουλκά, έτοιμα να επέμβουν εφόσον χρειαστεί.

Στο πλοίο άλλωστε παραμένουν 12 φορτηγά και 16 οχήματα, αν και όλοι οι επιβάτες, 205 άτομα, αποβιβάστηκαν σώοι, φορώντας τα σωσίβιά τους στην Ίο, με την βοήθεια του ταχύπλοου καταμαράν "Super Jet". Στο Blue Star Patmos παραμένουν τα περίπου 40 μέλη του πληρώματος.

Αν και οι δύτες έπεσαν την Τετάρτη αρκετές φορές στο νερό, η επιθεώρηση δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί και θα συνεχιστεί και σήμερα, προκειμένου να υπάρχει τελική εικόνα για τη ζημιά που έχει υποστεί το υπερσύγχρονο πλοίο. Το αισιόδοξο είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της προσάραξης, πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι ο πλοίαρχος ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να μην στρίψει σωστά το πλοίο στο συγκεκριμένο σημείο και να προσαράξει.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos