Κυκλάδες: Έρχονται βοριάδες με 10άρια που θα «σαρώσουν» τα νησιά!

27 Μαρτίου 2019 17:09

Πάνω που είχαμε συνηθίσει στις Κυκλάδες - και στην καταπράσινη λουλουδιασμένη Πάρο - τις ανοιξιάτικες λιακάδες και η διάθεσή μας είχε αλλάξει, η καιρική πραγματικότητα που είναι προ των πυλών, μάλλον θα μας προσγειώσει απότομα στο… χειμώνα!

Ένα βαρομετρικό χαμηλό που κινείται προς τη χώρα μας, φέρνει μαζί του ιδιαίτερα ψυχρές αέριες μάζες που θα ρίξουν κατακόρυφα τον υδράργυρο και θα αλλάξουν άρδην το καιρικό σκηνικό που θα γίνει ξανά… χειμερινό. Κύρια χαρακτηριστικά της καιρικής μεταβολής στα νησιά των Κυκλάδων θα είναι οι βροχές, οι βοριάδες επιπέδου θύελλας και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα λοιπόν με τα μέχρι στιγμής μετεωρολογικά προγνωστικά στοιχεία, με νεφώσεις, σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους ενδέχεται, από το μεσημέρι και μετά, να είναι ισχυρές, θα κάνει «ποδαρικό» την Πέμπτη 28/3 η κακοκαιρία στα Κυκλαδονήσια. Οι άνεμοι την ίδια μέρα θα πνέουν από ανατολικές βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 – 6 μποφόρ, από το μεσημέρι βαθμιαία θα φθάνουν τα 6 – 7 και τοπικά 8 μποφόρ ενώ από τη νύχτα θα αγγίξουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Παρασκευή τώρα 29/3, στις νότιες κυρίως Κυκλάδες θα σημειωθούν βροχές κατά τόπους ισχυρές ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες, ενώ από το απόγευμα το φαινόμενο της βροχόπτωσης αναμένεται να εξασθενήσει. Η ένταση ωστόσο των ανέμων θα ενισχυθεί πολύ. Θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι – βορειοανατολικοί άνεμοι 6 – 8 και τοπικά 10 μποφόρ θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο ενώ το κρύο θα είναι αισθητό στα νησιά καθώς η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Το Σάββατο 30/3, θα διατηρηθεί το ίδιο άγριο χειμωνιάτικο καιρικό σκηνικό στις Κυκλάδες, η βουτιά του υδράργυρου θα συνεχιστεί ενώ οι επίμονοι βοριάδες θα εξακολουθήσουν να πνέουν μανιασμένοι αγγίζοντας τοπικά τα 10 μποφόρ.
H κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Κυριακή 31/3 με τους ισχυρούς ανέμους να εξακολουθούν να μαίνονται ενώ μικρή βαθμιαία βελτίωση του καιρού αναμένεται από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos