Σαντορίνη: Καναδός τουρίστας πλήρωσε 590€ για αιματολογικές!

11 Ιουνίου 2019 14:28

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ δίνοντας στη δημοσιότητα και αποδείξεις, ο τουρίστας έκανε εξετάσεις που δεν ξεπερνούν τα 300€ στα ιδιωτικά και τα 30€ στα δημόσια νοσοκομεία


Μετά την υπόθεση με τα «χρυσά καλαμαράκια», αφήνουμε τη Μύκονο και περνάμε στη Σαντορίνη. Εκεί, ένας Καναδός τουρίστας είχε την επιθυμία να κάνει αιματολογικές εξετάσεις στο νοσοκομείο του νησιού.

Ο συγκεκριμένος κύριος, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ -και έδωσε στη δημοσιότητα και τις αποδείξεις-, κλήθηκε να πληρώσει 590€ για αιματολογικές εξετάσεις, που με βάση τον τιμοκατάλογο που υπάρχει δεν ξεπερνούν τα 300€ στα ιδιωτικά και τα 30€ στα δημόσια νοσοκομεία.

«Κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της η κυβέρνηση όταν μιλά για Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Οι παράνομες χρεώσεις σε ασθενείς στο Νοσοκομείο Σαντορίνης συνεχίζονται. Ουρία αίματος που κοστίζει 3€ τη χρεώνουν 40€! Μαύρη αγορά σε Καναδό τουρίστα. Οι αντίστοιχες εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα στοιχίζουν 300€ και στα δημόσια νοσοκομεία 72,82€. Σας κοινοποιούμε κατάσταση με τις τιμές. Πολλοί είναι οι τουρίστες που διαμαρτύρονται για υπέρογκες χρεώσεις! Γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι».

Η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο και για τα πολύ μεγάλα προβλήματα που παρατηρούνται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο τα οποία είναι χρόνια, αλλά ακόμη δεν έχουν λυθεί:

«Καλοκαίρι και η Σαντορίνη βουλιάζει από τουρισμό. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες είναι ακάλυπτοι υγειονομικά, καθ’ ότι το νοσοκομείο δουλεύει χειρότερα από το Κέντρο Υγείας που έκλεισε. Ούτε τοκετοί, ούτε αιμοκαθάρσεις σε νεφροπαθείς, ούτε χειρουργεία γίνονται στο νοσοκομείο.

Όπως προκύπτει από το πρόγραμμα εφημεριών που σας κοινοποιούμε, στο νοσοκομείο έχουν απομείνει 24 γιατροί όλων των ειδικοτήτων. Δύο παθολόγοι και ένας γενικός ιατρός, δύο καρδιολόγοι, ένας παιδίατρος, ένας χειρουργός, δύο αναισθησιολόγοι, δύο ορθοπεδικοί, μία γυναικολόγος. Πώς να βγουν οι εφημερίες; Λείπουν βασικές ειδικότητες όπως νεφρολόγος, οφθαλμίατρος κ.λπ.

Απλησίαστα τα ενοίκια για γιατρούς και νοσηλευτές. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να διαβιούν στο κοινόβιο του Κέντρου Υγείας. Η Διοίκηση της ΑΕΜΥ ΑΕ που διορίσθηκε από κυβέρνηση που υποτίθεται είναι κατά της εισόδου του ιδιωτικού τομέα στα νοσοκομεία, τι κάνει;

Προκήρυξε και προσλαμβάνει εξωτερικούς συνεργάτες ιατρούς με μπλοκάκι οι οποίοι παράλληλα θα ασκούν το επάγγελμα τους στα ιδιωτικά τους ιατρεία. Με τον τρόπο αυτό θα καλύπτεται το Νοσοκομείο για κάποιες ώρες. Προσέλαβαν για λίγες ώρες την ημέρα ιδιώτη νεφρολόγο, καρδιολόγο, αναισθησιολόγο, ορθοπεδικό, παιδίατρο και χειρουργό.

Και δεν είναι το μόνο νοσοκομείο στα νησιά που προσλαμβάνει ιδιώτες γιατρούς με μπλοκάκι για κάποιες ώρες και παράλληλα έχουν και τα ιδιωτικά τους ιατρεία (π.χ. ο μοναδικός καρδιολόγος στην Κω)».

ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos