Ενας τεράστιος φουσκωτός κύριος Monopoly κατέλαβε παραλία της Μυκόνου -Τι έχει συμβεί;

05 Αυγούστου 2019 13:40

Οσοι έχουν την τύχη να βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη Μύκονο ή όσοι παρακολουθούν τα social media, έχουν παρατηρήσει τις τελευταίες ώρες ένα πελώριο φουσκωτό να... έχει κάνει απόβαση στην Ψαρού.

Αν παρατηρήσετε μάλιστα λίγο καλύτερα θα δείτε πως το πελώριο παραγεμισμένο καρτούν είναι πολύ γνώριμο από την παιδική σας ηλικία. Είναι ο κύριος Monopoly ή «πλούσιος θείος Πένιμπαγκς» που φιγουράρει εδώ και χρόνια στο διάσημο επιτραπέζιο παιχνίδι Μονόπολη.

Πίσω από το ανεξήγητο φαινόμενο της φουσκωτής εισβολής κρύβεται ένα μεγάλο πάρτι που διοργανώνει το μπαρ της παραλίας της Μυκόνου και ίσως το πιο διάσημο μπαρ του νησιού, το Nammos. Ενα μπαρ, το οποίο προλόγισε η επιχείρηση με πράσινα φαντασμαγορικά γράμματα σε πλαγιά της Μυκόνου από το βράδυ του Σαββάτου και αναμένεται να λάβει χώρα τη Δευτέρα.

Το φουσκωτό στη θάλασσα της Ψαρούς δεν είναι παρά η αρχή για ένα event που έχει ως στόχο να καλωσορίσει τον καλλιτέχνη του έργου στη Μύκονο. Πρόκειται για τον Alec Monopoly, έναν Νεοϋορκέζο καλλιτέχνη που εμπνεύστηκε τον «θείο» με το μπουκάλι σαμπάνιας στο χέρι που είναι εμφανής από χιλιόμετρα στη Μύκονο. Το πάρτι προς τιμή του είναι προγραμματισμένο για το απόγευμα της Δευτέρας στις 18.00.

Ποιος είναι ο Alec Monopoly
Ο Alec Monopoly, κατά κόσμον Αλεκ Αντον, είναι γνωστός καλλιτέχνης δρόμου από τη Νέα Υόρκη. Ο Αμερικανός έχει φιλοτεχνήσει έργα σε αστικά περιβάλλοντα στο Μαϊάμι, το Λος Αντζελες, την Ευρώπη και το Μεξικό, ακόμη και στην Ασία. Στα έργα του ο Monopoly χρησιμοποιεί διάφορα υλικά και τεχνοτροπίες, όπως σπρέι, στένσιλ, εφημερίδες προκειμένου να αποτυπώσει διάσημες φιγούρες της λαϊκής – ποπ κουλτούρας.

O κύριος Monopoly σε εικαστικό του Αλεκ στο Σαν Τροπέ της Νότιας Γαλλίας. Ο Νεοϋορκέζος φωτογραφίζεται πάντα κλείνοντας με το χέρι του το στόμα / Φωτογραφία: Alec Monopoly / Instagram
Εργα του έχουν αγοράσει επώνυμοι όπως η Μάιλι Σάιρους, ο Ρόμπιν Θικ, ο Σνουπ Ντογκ και η Ιγκι Αζάλεα. Χαρακτηριστικό του καλλιτέχνη, εκτός βέβαια από το γεγονός πως στα περισσότερα έργα του υπάρχει o «πλούσιος θείος Πένιμπαγκς» ή κύριος Monopoly, είναι πως φωτογραφίζεται πάντα έχοντας καλυμμένο (είτε με το χέρι, είτε φορώντας μάσκα) το στόμα του.

iefimerida.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos