Δημιουργία Εθνικής Στρατηγικής για την κρουαζιέρα ανακοίνωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης

09 Ιανουαρίου 2020 15:42

«Η επαναλειτουργία της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής έχει στόχο τη δημιουργία Εθνικής Στρατηγικής για τον κλάδο της κρουαζιέρας, δημιουργώντας ένα πλαίσιο στο όποιο ενσωματώνονται όλα τα ζητήματα οικονομικής πολιτικής, περιβάλλοντος και υποδομών, έτσι ώστε να επιλύουμε ζητήματα που αφορούν και τους επισκέπτες αλλά και τις τοπικές κοινωνίες».

Αυτό τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας κατά την διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πίτας της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας.

Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που από την πρώτη στιγμή έδειξε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον τομέα της κρουαζιέρας, αλλά και σε δύο μεγάλες τομές που μελετά το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Την αλλαγή του τρόπου λιμενικής διακυβέρνησης, που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2020, αφού έχει αποδειχτεί διαχρονικά ότι το σημερινό μοντέλο δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του κάθε λιμανιού, αλλά και στην προκήρυξη διεθνών διαγωνισμών για την αξιοποίηση των δέκα μεγάλων περιφερειακών λιμανιών της χώρας μας, στα οποία σαφώς περιλαμβάνονται και δραστηριότητες κρουαζιέρας.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αναφέρθηκε ακόμα στο νέο σταθμό κρουαζιέρας και τις νέες υποδομές φιλοξενίας στο λιμάνι του Πειραιά, στο πλαίσιο της επένδυσης της COSCO, αλλά και στη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων με 4,4 εκατομμύρια ευρώ 39 λιμανιών, ανάμεσα στα οποία και λιμάνια κρουαζιέρας.

«Χρειάζεται σε αυτή τη χώρα επιτέλους να λειτουργήσουμε μεθοδικά, πρακτικά, απλά και με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Η κυβέρνηση έχει ήδη αποδείξει ότι κινείται με αυτό τον τρόπο και μέσα στο 2020 θα έχουμε πολλά θετικά βήματα στον τομέα της κρουαζιέρας», κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos