Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας

28 Δεκεμβρίου 2011 16:48

Η μερική αναστολή λειτουργίας από 1.1.2012 του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, είναι η κορυφή του παγόβουνου της δραματικής κατάστασης που επικρατεί σε μια σειρά δημόσιων νοσοκομείων.

Ενώ τα προβλήματα στο ΕΣΥ παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας από την εφαρμοζόμενη αντικοινωνική πολιτική, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως «Πόντιος Πιλάτος». Διαψεύδει, εξαγγέλλει, δεσμεύεται, μεταθέτοντας τις ευθύνες αλλού κάθε φορά που δημοσιοποιούνται ελλείψεις σε υγειονομικά υλικά, φάρμακα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει και ο κ. Λοβέρδος ως αρμόδιος υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, επιδεικνύοντας όπως ο ίδιος ομολόγησε «φλυαρία καινοτομιών», δεν μπορεί να αναζητά άλλοθι σε δηλώσεις που κάνει ως απλός παρατηρητής.

Τα πράγματα είναι σαφή. Η εγκατάλειψη των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού της Ρόδου χωρίς νοσοκομειακές υποδομές, εκτός από το μέγεθος της βαρβαρότητας και της ανευθυνότητας των μνημονιακών πολιτικών και των εκφραστών τους, δείχνει και το τι πρόκειται να συμβεί αν τους το επιτρέψουμε.

Διάλυση του ΕΣΥ και «ανταγωνισμός» με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα για το ποιος θα επικρατήσει. Αλλοίμονο στους μη έχοντες που δεν θα έχουν δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας την ώρα της ανάγκης.

Η τρικομματική μνημονιακή συγκυβέρνηση δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση. Πρέπει να φύγει άμεσα με τη δημοκρατική έκφραση του λαού.

Ιδού η Ρόδος κύριε Υπουργέ και κύριοι της κυβέρνησης!

23/12/2011

Τμήμα Υγείας – Πρόνοιας ΣΥΝ

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos