Πρόγραμμα Πανηγυρικού Εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου

13 Μαρτίου 2012 15:55

Σύμφωνα με τα υπ'αρ. πρωτ. 7818/2-3-12 & 7819/2-3-12 έγγραφα του ΥΠ.ΕΣ./Γεν. Δ/νση Διοικ/κής Υπ/ξης – Δ/νση Διοίκησης – Τμ. Αποκέντρωσης, ο εορτασμός

της ιστορικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 θα πραγματοποιηθεί και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα στα Σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους Οργανισμούς.

Με το παρόν παρακαλούνται όλες οι Θρησκευτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές και Πολιτικές Αρχές, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, οι Οργανώσεις, τα Σωματεία και όλοι οι Δημότες και κάτοικοι του Δήμου Πάρου να συμμετάσχουν στον Πανηγυρικό Εορτασμό της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

H επέτειος της 25ης Μαρτίου, με τον ιδιαίτερο διπλό εθνικό και θρησκευτικό συμβολισμό που τη διακρίνει, αποτελεί αναμφίβολα το σπουδαιότερο γεγονός της ιστορίας του Ελληνικού Γένους και την αφετηρία της ελεύθερης ύπαρξης του Νεότερου Ελληνικού Κράτους.

Την ημέρα αυτή ας αναλογισθούμε τα οράματα, τα διδάγματα και τα ιδανικά των Ηρώων της Επανάστασης και ας αποτίσουμε φόρο τιμής στους προγόνους μας, οι οποίοι χάραξαν το δρόμο για την Εθνική μας ολοκλήρωση .

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος

Παντελής Τζανακόπουλος

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών και Ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Τραπεζών, οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων, από της ογδόης πρωινής ώρας της 23ης Μαρτίου μέχρι και της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2012.

Εορτασμός της Ιστορικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 με μεγάλη λαμπρότητα στα Σχολεία, στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στα Ν.Π.Δ.Δ. και στους Οργανισμούς.

Προσκύνημα, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της ηρωΐδας Μαντώς Μαυρογένους από αντιπροσωπείες μαθητών Ενιαίου Λυκείου Πάρου, ΕΠΑΛ, Γυμνασίου Πάρου και Δημοτικών Σχολείων Παροικίας, προσερχόμενους με επικεφαλής καθηγητές και δασκάλους.

Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., των Τραπεζών, Οργανισμών και Ιδρυμάτων κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παρουσία Αρχών, μαθητών των Σχολείων Παροικιάς, Οργανώσεων, Σωματείων και κατοίκων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Εκπαιδευτικός του 2ου Δημοτικού Παροικίας Πάρου κ. Αλβανός Δημήτριος.

Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας, πολιτικών κομμάτων, σχολείων, οργανισμών, ιδρυμάτων, συλλόγων κλπ, στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στο χώρο του Μνημείου των Πεσόντων.

Εθνικός Ύμνος από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πάρου.

Παρέλαση των μαθητών των σχολείων της Παροικίας στην Παραλιακή Λεωφόρο, Ακτή Γιάννη Πάριου.

Χώρος των επισήμων η εξέδρα απέναντι από το Α' Κ.Α.Π.Η Δήμου Πάρου.

Μετά το πέρας της Παρελάσεως θα γίνει το καθιερωμένο κέρασμα από τον κ. Δήμαρχο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου στο χώρο του A' Κ.Α.Π.Η Δήμου Πάρου.

Τελετάρχης ορίζεται ο κος Ταμπουρατζής Σταύρος Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας Πάρου και βοηθός Τελετάρχη ο κος Κωνσταντίνος Σαρρής, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου.

1. Δήμος Πάρου

2. Περιφερειακή Ενότητα Πάρου -Αντιπάρου

3. Αστυνομικό Τμήμα Πάρου

4. Λιμεναρχείο Πάρου

5. Πυροσβεστική Υπηρεσία Πάρου

6. Εθνική Αντίσταση

7. Ανάπηροι - Θύματα Πολέμου - Εφεδροπολεμιστές

8. Γενικό Λύκειο Πάρου

9. ΕΠΑ.Λ. Πάρου

10. Γυμνάσιο Πάρου

11. 1ο Δημοτικό Σχολείο Πάρου

12. 2ο Δημοτικό Σχολείο Πάρου

13. Τ.Ο. Π.Α.Σ.Ο.Κ Πάρου - Αντιπάρου

14. Τ.Ο. Ν.Δ Πάρου

15. Κ.Ο.Β. Κ.Κ.Ε Πάρου

16. Π.Κ. ΣΥΡΙΖΑ Πάρου

17. Α.Μ.Ε.Α.Ι. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

18. Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Δυτικών Κυκλάδων

19. Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου -Αντιπάρου

20. Ν.Ο.Π

21. Α.Ο. Πάρου

22. Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνικού Καράτε

23. Σύλλογος Κρητικών Πάρου – Αντιπάρου «Ο Ψηλορείτης»

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos