Το κλείσιμο του παραρτήματος του ΙΚΑ στην Αρχάγγελο αποτελεί μία λανθασμένη και ολέθρια απόφαση που στρέφεται εναντίον των πολιτών

27 Μαρτίου 2012 01:41

Ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος είχε δεσμευθεί για την αναβάθμιση των υπηρεσιών και της λειτουργίας του παραρτήματος του ΙΚΑ στην Αρχάγγελο.

Στις τελευταίες ημέρες της θητείας του αποδεικνύεται όχι μόνο ανεπαρκής, αλλά και πλήρως αναξιόπιστος.

Σήμερα, ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ Αρχαγγέλου.

Ολόκληρη η περιοχή της Νότιας Ρόδου στερείται μιας πολύτιμης διοικητικής δομής που εξυπηρετούσε χιλιάδες ασφαλισμένους.

Οι πολίτες θα είναι πλέον αναγκασμένοι να μετακινηθούν στην πόλη της Ρόδου για να εξυπηρετηθούν, κάτι που δεν απασχολεί, όπως φαίνεται αυτούς που πήραν τη συγκεκριμένη απόφαση.

Το κλείσιμο του παραρτήματος του ΙΚΑ στην Αρχάγγελο αποτελεί μία λανθασμένη και ολέθρια απόφαση που στρέφεται εναντίον των πολιτών.

Στοχεύει στην υποβάθμιση των διοικητικών δομών και των υπηρεσιών του ΙΚΑ στα Δωδεκάνησα. Πρόσφατα καταργήθηκε η υγειονομική επιτροπή του ΙΚΑ στην Κω και ακολουθεί η μετατροπή του ΙΚΑ στη Ρόδο σε τοπικό κατάστημα περιορισμένων αρμοδιοτήτων.

Η μείωση των δημοσίων δαπανών δεν θα προέλθει από το κλείσιμο του ΙΚΑ Αρχαγγέλου, αντίθετα η αναστολή λειτουργίας του στερεί έσοδα από το κράτος, καθώς δεν θα υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός σε όλη την περιοχή της Ν. Ρόδου. Οικονομίες κλίμακας και μείωση δαπανών μπορούν να γίνουν με τη μηχανοργάνωση και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πολιτών από το ΙΚΑ Αρχαγγέλου. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Eργασίας επέλεξε την εύκολη λύση για αυτήν, που είναι όμως επώδυνη λύση για τους ασφαλισμένους. Είναι μία απόφαση που δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση, από έναν Υπουργό που απέρχεται.

Η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει την ευθύνη και την υποχρέωση να αποκαταστήσει αυτή την αδικία.

Είναι δύσκολο, σε αυτή τη φάση, να αναπληρώσουμε τις απώλειες στο εισόδημα των συνταξιούχων και ασφαλισμένων του ΙΚΑ.

Μπορούμε όμως και επιβάλλεται να εγγυηθούμε καλύτερες συνθήκες εξυπηρέτησης, στον τόπο διαμονής τους και χωρίς να ταλαιπωρούνται.

Μπορούμε να εγγυηθούμε σύγχρονες και ισχυρές δομές του ΙΚΑ στα Δωδεκάνησα.

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos