Αστυνομικό δελτίο

11 Ιουνίου 2012 02:16

Συνελήφθη Αφγανός διακινητής μη νόμιμων μεταναστών στo αεροδρόμιο της Θήρας.

Διευκόλυνε την παράνομη έξοδο από τη χώρα μιας αλλοδαπής με τα δυο ανήλικα παιδιά της.

Συνελήφθη χθες (09.06.2012) στο αεροδρόμιο της Θήρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, ένας 25χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος διευκόλυνε την παράνομη έξοδο από την χώρα μιας 34χρονης ομοεθνούς του με τα δυο ανήλικα παιδία της (11 και 4 ετών).

Ειδικότερα, χθες το βράδυ η 34χρονη συνοδεύοντας τα ανήλικα παιδία της και κάνοντας χρήση δυο πλαστών διαβατηρίων επιχείρησαν να ταξιδέψουν από τον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας για χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 25χρονος συνόδευε τους ομοεθνείς του και επόπτευε τους χώρους στους οποίους κινούνταν προς αποφυγή των αστυνομικών ελέγχων.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι η 34χρονη διέμενε παράνομα στην χώρα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Δυο (2) πλαστά διαβατήρια Κορεατικών Αρχών

• Δυο (2) κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.


Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρουμάνων πορτοφολάδων, στην Θήρα.

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για διακεκριμένες κλοπές και σύσταση εγκληματικής ομάδας.

Εξιχνιάστηκαν επτά (7) περιπτώσεις κλοπών.

Συνελήφθησαν χθες (09.06.2012) το απόγευμα στην Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας από τους οποίους δυο άνδρες ηλικίας 45, 46 ετών και μια γυναικά 66 ετών, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες κλοπές.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι τρεις συλληφθέντες, από κοινού με άγνωστο αριθμό συνεργών, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή, διακριτούς ρόλους και σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε χώρους που συνωστίζονταν τουρίστες.

Εξιχνιάστηκαν επτά (7) περιπτώσεις κλοπών που διέπραξαν από κοινού την τελευταία εβδομάδα στην Θήρα και συγκεκριμένα:

• Την 08.06.2012 το μεσημέρι στην περιοχή Φηρά, αφαίρεσαν από αλλοδαπό υπήκοο Μ. Βρετανίας πορτοφόλι που περιείχε χρήματα και έγγραφα

• Την 07.06.2012 αφαίρεσαν από δυο αλλοδαπούς υπηκόους Μ Βρετανίας και Ιταλίας αντίστοιχα πορτοφόλια που περιείχαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα

• Την 06.06.2012 αφαίρεσαν από δυο αλλοδαπούς υπηκόους Η.Π.Α. και Ιταλίας αντίστοιχα ένα πορτοφόλι και μια τσάντα που περιείχαν προσωπικά αντικείμενα και χρήματα

• Την 05.06.2012 αφαίρεσαν από αλλοδαπή υπήκοο Κίνας μια φωτογραφική μηχανή που βρίσκονταν μέσα σε τσάντα μεταφοράς

• Επίσης εντός του τελευταίου πενθημέρου στην περιοχή Μεσσαριά αφαίρεσαν από κατάστημα (Super Market) προϊόντα συνολικής αξίας 200 ευρώ

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -4- κινητά τηλέφωνα ως μέσα συνεννόησης για την διάπραξη κλοπών, διάφορα χρηματικά ποσά και προϊόντα τα οποία όπως διαπιστώθηκε προέρχονταν από κλοπές.

Μέρος των κλεμμένων αντικειμένων και χρημάτων που βρέθηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos