Μνημόσυνο του μακαριστού πρώην Κώου και Νισύρου Κύρου Αιμιλιανού

07 Ιουλίου 2012 00:48

Εννέα μήνες πέρασαν από την ημέρα που ο Μακαριστός πρώην Κώου και Νισύρου κύρο Αιμιλιανός ( Ζαχαρόπουλος ) πλήρως ημερών αναχώρησε από την επίγεια ζωή εις την αιωνία ώστε από εκεί πλέων να υπηρετήσει τη ζώσα Εκκλησία

εις το μεγάλο θυσιαστήριο δίπλα στον Ανασταντα Ναζωραίο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. κ. Ναθαναήλ με την ευλογία και την πατρική αγάπη του προκαθήμενου της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης κ.κ. Βαρθολομαίου τέλεσε στη θεοσκέπαστη Αγιοτόκο Νήσο Νίσυρο εις τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Γενέσεως Θεοτόκου Ποταμιτίσσης το εννεάμηνο μνημόσυνο στην μνήμη του πρώην Κώου και Νισύρου κυρού Αιμιλιανού (Ζαχαροπούλου) με τη συμμετοχή των ιερέων του νησιού, του πανοσιολογιοτάτου αρχιμανδρίτη Στεφάνου Καλλιστή, αρχιερατικού επίτροπου Νισύρου και πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος εμφανώς συγκινημένος και μέσα σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα αναφέρθηκε εκτενώς στην πολυκύμαντη και σπουδαία προσωπικότητα και το έργο του προκάτοχου του Μακαριστού Μητροπολίτου του Οικουμενικού Θρόνου που με αγάπη ζήλο και αφοσίωση αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του. Αναφέρθηκε επίσης στην ιδιαίτερη αγάπη που είχε στην Βασιλίδα Πόλη του Κωνσταντίνου αλλά και στη σπουδαία πρόσφορα του στην Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου, όπου υπηρέτησε έως το βαθύτατο γήρας. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι κατά την αρχιερατεία του μακαριστού Αιμιλιανού με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου έγινε επαρχία της, μέχρι τότε, Μητροπόλεως Κώου η Θεοσκέπαστη Αγιοτόκος Νίσυρος αλλά αναφέρθηκε ιδιαίτερα και στο έργο του για τη στη διακονία του μακαριστού ως πρώτου Μητροπολίτου Βελγίου και στο ευρύτατο έργο που επιτέλεσε σε αυτή από το 1968 μέχρι το 1982.

Ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου κ. κ. Ναθαναήλ, προσευχήθηκε να αναπαύσει ο Θεός τον κυρό Αιμιλιανό, και ευχήθηκε να προσεύχεται στο μεγάλο θυσιαστήριο της θριαμβεύουσας Εκκλησίας, όπου, πλέον, υπηρετεί, και για τη δική μας σωτηρία για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της ζωής και να έχουμε την ευχή αυτού του σπουδαίου επισκόπου που υπηρέτησε την Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου.

Φωτογραφίες – Ρεπορτάζ :

Σταύρος Ορσαρης - Βασίλειος Δ. Γεωργιόπουλος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos