Μιχ. Σακέλλης: Απαγορευτικά για την ακτοπλοΐα τα ισχύοντα πρωτόκολλα

17 Μαϊος 2020 14:40

«Με τα πρωτόκολλα που έχουμε αυτήν τη στιγμή, το 50% μπορεί να είναι ικανοποιητικό για την εποχή αυτή αλλά για Ιούλιο και Αύγουστο δεν θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε ούτε το 25% της περσινής κίνησης.


Τα ταχύπλοα δεν πρόκειται καν να δρομολογηθούν» επεσήμανε στον ΘΕΜΑ 104,6, προσθέτοντας ότι πρέπει να επιδοτηθούν όλα τα πλοία που κάνουν δρομολόγια γιατί δεν μπορούν να επιβιώσουν.

«Αν επιμείνουμε σε πρωτόκολλα 50% πρέπει να πάμε σε μία επιδοτούμενη ακτοπλοΐα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σακέλλης, αν και όπως είπε «ανάλογα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν και στα άλλα μέσα μεταφοράς».

«Εμείς αυτό που έχουμε προτείνει είναι να λειτουργήσουμε με μειωμένα πρωτόκολλα. Έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις πολύ πριν ληφθούν οι αποφάσεις για τα αεροπλάνα. Σε ό,τι αφορά τα ταχύπλοα έχουν και αυτά καθίσματα αεροπορικού τύπου. Στα επιβατηγά, έχουμε προτείνει στα 2 τ.μ να υπάρχει ένας επιβάτης. Δεν νομίζω ότι σε κανέναν δημόσιο χώρο υπάρχει τέτοια κατανομή των επισκεπτών ή των επιβατών. Με την πρόταση που έχουμε κάνει οι συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής είναι εξαιρετικές και θα επιμείνουμε να εφαρμοστεί», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Σακέλλης, «προβλέπουμε ότι ο Μάιος θα κλείσει με πτώση της επιβατικής κίνησης γύρω στο 90% και στα οχήματα περίπου στο 80% .Επίσης δεν προβλέπουμε έναν καλό Ιούνιο, αυτή τη στιγμή στα πλάνα μας δεν υπάρχουν κρατήσεις για τουρισμό».

«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μία τουριστική περίοδο μειωμένη σε σχέση με πέρυσι γύρω στο 50%, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ενδείξεις ότι σίγουρα ο Ιούνιος δεν θα είναι καλός» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ.

ellinikiaktoploia.net

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos