Σύνδεση Σύρου με ακτοπλοϊκές γραμμές ΒΑ Αιγαίου

09 Ιουνίου 2020 19:30

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων ασχολείται διαχρονικά με το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών και από την πρώτη μέρα της πανδημίας παρακολουθεί με σοβαρότητα κάθε θέμα που αφορά την επανεκκίνησή της και τις περικοπές στις γραμμές με βάση τα νέα δεδομένα, όντας σε συνεχή επικοινωνία με όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.


Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα αλλά και αιτήματα φορέων και ιδιωτών προς το Επιμελητήριο Κυκλάδων σχετικά με την προσωρινή αποκοπή της Σύρου από την ακτοπλοϊκή γραμμή Σάμου-Ικαρίας, ανακοινώνουμε τα εξής:

• Από τις 2/7 και κάθε Τρίτη και Πέμπτη έχει ανακοινωθεί πλοίο της Blue Star από τον Πειραιά που θα συνδέει τη Σύρο με τη γραμμή Σάμου-Ικαρίας. Επιπλέον, το Επιμελητήριο Κυκλάδων έχει ζητήσει από την Blue Star και εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει και μία επιστροφή από τις γραμμές αυτές προς Πειραιά μέσω Σύρου.
• Για το πρόβλημα σχετικά με τη δυσκολία μεταφοράς των φορτηγών Τρίτη και Πέμπτη από Πειραιά, η Blue Star θα δώσει αποσπασματικές λύσεις μέχρι τις 2/7, οπότε και θα δρομολογηθεί μεγαλύτερο πλοίο και δεν θα υφίσταται πλέον το πρόβλημα αυτό.
• Επίσης, το Επιμελητήριο Κυκλάδων επανέφερε, όπως κάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το διαχρονικό αίτημα για απογευματινό δρομολόγιο από Πειραιά προς Σύρο, όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα νησιά.

Είναι φανερό ότι τόσο τα φετινά δρομολόγια αλλά και κάθε άλλη δραστηριότητα δεν μπορεί να είναι η ίδια, αφού οι νέες συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία έχουν ανατρέψει όλα τα δεδομένα. Παρόλα αυτά, σε σημερινή εκ νέου επικοινωνία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με την Blue Star επαναλήφθηκε η διαβεβαίωση ότι, παρά την σημαντικά μειωμένη επιβατική κίνηση, τις ανάγκες για ακτοπλοϊκή σύνδεση που υπάρχουν σε όλα τα νησιά και τις υποδείξεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού, θα εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης των δρομολογίων, ανάλογα με τη ζήτηση, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του συνόλου των νησιών και κατά συνέπεια και της Σύρου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos