Την προμήθεια 9 επιπλέον ασθενοφόρων μικρού όγκου για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

31 Αυγούστου 2020 17:32

Θα διατεθούν στις δομές υγείας των νησιών Θήρας, Καλύμνου, Καρπάθου , Λέρου, Μυκόνου, Πάρου, Τήνου, Σύρου και Ρόδου


- Ο συνολικός αριθμός των ασθενοφόρων που έχει χρηματοδοτήσει μέχρι σήμερα η Περιφέρεια με πόρους του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, ανέρχεται σε 39 οχήματα

Με την θωράκιση των δομών υγείας στα νησιά ευθύνης της να αποτελεί διαρκή και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί με ευρωπαϊκούς πόρους, την προμήθεια εννέα (9) ασθενοφόρων μικρού όγκου, κατάλληλων να επιχειρούν σε νησιά με οδικά δίκτυα και οικισμούς που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες, τα οποία θα διατεθούν για να καλύψουν τις ανάγκες των νησιών Θήρας, Καλύμνου, Καρπάθου, Λέρου, Μυκόνου, Πάρου, Τήνου, Σύρου και Ρόδου.

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας, ενέκρινε το σχέδιο σύμβασης και την διαδικασία ανάθεσης του έργου “Προμήθεια 9 ασθενοφόρων μικρού όγκου για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου”, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο. Το έργο αποτελεί τμήμα (υποέργο) της Πράξης “Προμήθεια 2 ασθενοφόρων 4Χ4, 1 Κινητής Μονάδας και 9 ασθενοφόρων μικρού όγκου για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου”, συνολικού προϋπολογισμού 768.436,68 ευρώ, και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020”.

Η ενίσχυση της επιχειρησιακής δυνατότητας του ΕΚΑΒ, κρίσιμου παράγοντα για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των νησιωτών, είναι μεταξύ των στόχων που έθεσε εξ αρχής η Περιφερειακή Αρχή, με αποτέλεσμα, μέχρι σήμερα να έχει χρηματοδοτήσει την προμήθεια 39 συνολικά ασθενοφόρων, για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στα νησιά.

Συγκεκριμένα:

- Με την Πράξη ΟΠΣ 5003965 χρηματοδοτήθηκε η προμήθεια 19 ασθενοφόρων μικρού όγκου, με δικαιούχο την 2η ΥΠΕ, για τα νησιά Ανάφη, Αστυπάλαια, Σέριφο, Κάσο, Χάλκη, Νίσυρο, Αμοργό, Αντίπαρο, Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Θηρασιά, Σχοινούσα, Κίμωλο, Κύθνο, Λειψούς. Μεγίστη και Φολέγανδρο.

- Με την Πράξη ΟΠΣ 5000208 χρηματοδοτήθηκε η αγορά 8 ασθενοφόρων, με δικαιούχο το ΕΚΑΒ, για την κάλυψη των αναγκών του στα νησιά, Ρόδο (4 οχήματα), Κω, Σύρο, Πάρο και Νάξο.

- Με την Πράξη ΟΠΣ 5010602, με δικαιούχο το ΕΚΑΒ, χρηματοδοτήθηκε η αγορά 12 συνολικά οχημάτων. Ειδικότερα:

2 ασθενοφόρων 4x4 για τα νησιά Ρόδο και Νάξο

1 κινητής μονάδας για το νησί της Σύρου

9 ασθενοφόρων μικρού όγκου για τα νησιά Θήρα, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Λέρο, Μύκονο, Πάρο, Τήνο, Σύρο και Ρόδο.

Το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί μέχρι σήμερα από την Περιφέρεια για την προμήθεια ασθενοφόρων, ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ.

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos