×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

33 συλληψεις παράνομων μεταναστών από τη Λιμενική Αρχή Μυκόνου

01 Οκτωβρίου 2013 16:55

Ευρείας κλίμακας επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στο Αιγαίο για την εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης παράνομων αλλοδαπών

Κατά το χρονικό διάστημα από απογευματινή ώρα Κυριακής 29/09/13 έως τις πρωινές ώρες της 30/09/13 διεξήχθη ευρεία επιχείρηση στο Αιγαίο με το συντονισμό της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ.) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου στην οποία ενεπλάκησαν περιπολικά σκάφη Λιμενικών Αρχών του Ανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού, καθώς και χερσαίες δυνάμεις των Λιμενικών Αρχών Πειραιά, Λαυρίου, Ισθμίων και προσωπικού της ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ., η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών/ παράνομων αλλοδαπών από την Τουρκία στη χώρα μας, ενώ διερευνάται η εμπλοκή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.

Συγκεκριμένα από την όλη επιχείρηση συνελήφθησαν χθες από τη Λιμενική Αρχή Μυκόνου τριάντα τρεις (33) συνολικά παράνομοι αλλοδαποί.

Από άνδρες του Γρ. Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, ύστερα από συνεχιζόμενη καταδίωξη από περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και προσγυάλωση του ταχυπλόου, συνελήφθη στην περιοχή Γαλάζια Ακτή Καλυβίων ένας 47χρονος αλλοδαπός ως χειριστής του ταχύπλοου σκάφους «ODYSEAS», που μετέφερε τους τριάντα τρεις (33) παράνομους αλλοδαπούς στη Μύκονο.

Ακολούθησε κατάσχεση του «ODYSEAS» από άνδρες της Διοίκησης Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ενώ διενεργείτο έρευνα για τον εντοπισμό δύο ακόμα αλλοδαπών διακινητών που επέβαιναν στο σκάφος (ο ένας φερόμενος και ως ιδιοκτήτης του εν λόγω ταχυπλόου).

Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν κλιμάκιο της ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ. και προσωπικό του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Αγ. Θεοδώρων του Λιμεναρχείου Ισθμίων να συλλάβουν ακόμα έναν αλλοδαπό ηλικίας 16 ετών, μέλος του κυκλώματος ενώ αναζητείται ακόμα ένα άτομο. Επίσης, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα και ένα τρέιλερ μεταφοράς σκάφους.

Οι συλληφθέντες από τις Λιμενικές Αρχές Ισθμίων και Λαυρίου μαζί με το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε με μέριμνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά/Διοίκηση Ασφάλειας, θα προσαχθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου για συσχέτιση με το προανακριτικό υλικό που επίσης θα υποβληθεί για την ίδια υπόθεση από τη Λιμενική Αρχή Μυκόνου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos