Αυτή είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής – Η «κόκκινη» γραμμή για καθολικό lockdown

08 Φεβρουαρίου 2021 16:17

Γεμίζουν επικίνδυνα οι απλές κλίνες και οι ΜΕΘ Covid-19 στα νοσοκομεία της Αττικής.


Η μεγάλη αύξηση στις ημερήσιες μολύνσεις φέρνει κλιμακωτή επιβάρυνση στο ΕΣΥ και τον κίνδυνο επιπλέον μέτρων στην πρωτεύουσα και ενδεχομένως σε όλη τη χώρα. Ποια είναι η "κόκκινη" γραμμή, που θα σημάνει την ανάγκη καθολικού "lockdown", σύμφωνα με τους ειδικούς.

Στα όρια του πλησιάζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) στην πρωτεύουσα, γεγονός το οποίο απειλεί ολόκληρη τη χώρα με πιο σκληρά μέτρα. Πολλά νοσοκομεία της Αττικής καταγράφουν αρνητικό ρεκόρ σε νοσηλευόμενους ασθενείς σε ΜΕΘ και κλινικές.

Σε οριακή πληρότητα πλησιάζουν πολλά μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς, και η πίεση φαίνεται να κλιμακώνεται μέρα με την ημέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι καθημερινά πλέον τα εξιτήρια είναι πολύ λιγότερα από τα μισά νούμερα των ημερήσιων εισαγωγών, γεγονός το οποίο θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στον κορεσμό του συστήματος Υγείας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς σε απλές κλίνες Covid-19 έχουν φτάσει πλέον τους 917, ενώ στις 2 Φεβρουαρίου ήταν 795.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos