×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Εξιχνιάστηκε διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στη Νάξο

02 Ιουλίου 2014 11:38

Δράστες είναι οι δυο (2) αλλοδαποί οι οποίοι συνελήφθησαν

Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στο σύνολο τους και αποδόθηκαν

Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου διάρρηξη κοσμηματοπωλείου που είχε γίνει στις 27.6.2014 στη Χώρα της Νάξου και συνελήφθησαν οι δράστες.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 41χρονο υπήκοο Μαρόκου και έναν 30χρονο υπήκοο Ιράκ σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένη κλοπή.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε οι κατηγορούμενοι στις 27.06.2014 πρώτες πρωινές ώρες διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο στη Χώρα της Νάξου και αφαίρεσαν κοσμήματα κατασκευασμένα κυρίως από ασημί και κομπολόγια συνολικής εκτιμώμενης αξίας 76.500 ευρώ, καθώς έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Στην συνέχεια οι δράστες προκειμένου να αποφύγουν τυχόν αστυνομικούς ελέγχους συσκεύασαν τα κλεμμένα κοσμήματα και τον υπολογιστή σε δέμα το οποίο παρέδωσαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών με σκοπό να αποσταλεί και το παραλάβουν στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομικής έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης στοιχείων εντοπίστηκε στις 28.06.2014 από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου το εν λόγω δέμα πριν αποσταλεί από τη ταχυμεταφορική εταιρία της Νάξου και αφού εξασφαλίστηκε το περιεχόμενο του οργανώθηκε ελεγχόμενη παράδοση σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κυψέλης.

Παράλληλα, ενημερώθηκε η Εισαγγελική Αρχή Νάξου και εκδόθηκαν από τον κ. Ανακριτή εντάλματα σύλληψης σε βάρος των δραστών της διάρρηξης.

Ακολούθως, στις 30.06.2014 πραγματοποιήθηκε στην Κυψέλη η ελεγχόμενη παράδοση του δέματος, κατά την οποία εμφανίστηκε ως παραλήπτης ο 41χρονος Μαροκινός και συνελήφθη.

Επίσης, συνελήφθη στο διαμέρισμα που διέμενε ο Μαροκινός και ο 30χρονος Ιρακινός συνεργός του.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα πλαστό διαβατήριο Αρχών Βελγίου, τα οποία διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποίησαν κατά την διαμονή τους στη Νάξο, καθώς επίσης και μια θήκη που περιείχε κοσμήματα η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Σημειώνεται ότι, σε βάρος του 30χρονου ισχύουν περιοριστικοί όροι.

Τα κοσμήματα και ο υπολογιστής που αφαιρέθηκαν από το κοσμηματοπωλείο της Νάξου, βρέθηκαν στο σύνολο τους και αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στο δικαιούχο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από τo Αστυνομικό Τμήμα Νάξου, το όποιο διερευνά τυχόν συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές πράξεις.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos