Προσάραξη και βύθιση Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Ίο

30 Ιουλίου 2021 12:49

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ίου για περιστατικό προσάραξης του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΕΡΕΪΔΑ” Ν.Π. 10361 σε βραχώδες σημείο στην θαλάσσια περιοχή “ΑΡΜΥΡΟΣ” ν. Ίου.

Άμεσα για το σημείο απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” ΣΙ 53, το Α/Κ “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” ΝΙ 08 και το Α/Κ “ΑΝΤΖΕΛΑ” ΝΙ 01, όπου διαπιστώθηκε ότι ο μοναδικός αλλοδαπός επιβαίνων και κυβερνήτης είχε εγκαταλείψει το σκάφος και βρισκόταν στα βράχια.

Ο ανωτέρω, καλά στην υγεία του παρελήφθη από όχημα της οικείας Λιμενικής Αρχής. Ακολούθησε προσπάθεια ρυμούλκησης του Ε/Γ-Τ/Ρ σε ασφαλή ύδατα, από το Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τη συνδρομή των έτερων Α/Κ σκαφών. Κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησης του“ΝΕΡΕΪΔΑ”, λόγω έντονης εισροής υδάτων, προκλήθηκε η βύθισή του σε βάθος 60 μέτρων περίπου.

Από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ ενημερώθηκε ο υπεύθυνος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, κατά δήλωση του οποίου πρόκειται άμεσα να φτάσει στην περιοχή συνεργείο προς εκτίμηση της κατάστασης και περαιτέρω ενέργειες.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ίου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos