Εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος στη Νάξο

03 Αυγούστου 2021 13:55

test1

test2

test2

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νάξου, ότι το Ι/Φ σκάφος “GRATSIA” Ν.Π. 9042, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή Κάτω Κουφονησίου με οκτώ (08) αλλοδαπούς και τρεις (03) ημεδαπούς επιβαίνοντες, παρουσίασε εισροή υδάτων και μηχανική βλάβη.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, άμεσα για το σημείο απέπλευσε ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και δύο (02) ιδιωτικά σκάφη. Οι επιβαίνοντες του εν λόγω Ι/Φ σκάφους εντοπίστηκαν, καλά στην υγεία τους και παρελήφθησαν από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Στη συνέχεια το “GRATSIA” με τη συνδρομή του Ε/Γ -Α/Ψ “ΡΟΥΣΣΕΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ” Ν.ΣΥΡΟΥ 807 και συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε με ασφάλεια στην μαρίνα Κουφονησίου, όπου πραγματοποιήθηκε απάντληση υδάτων με τη χρήση αντλίας. Οι έντεκα (11) επιβαίνοντες του εν λόγω Ι/Φ σκάφους μεταφέρθηκαν με το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα ν. Νάξου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “GRATSIA”, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos