Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Θήρα

20 Αυγούστου 2021 13:06

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Θήρας και Ίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ακυβερνησία του Ι/Φ “LIBERTAS” σημαίας Η.Π.Α., λόγω μηχανικής βλάβης και θραύσης ιστίου, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Ίου και ν. Θήρας.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Α/Κ “ΠΑΝΑΓΩΤΗΣ” Ν.Ν.46, όπου εντοπίστηκε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ πλοίο στον λιμένα ν. Ίου όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το Λιμεναρχείο Ίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “LIBERTAS”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos