Κυκλάδες: Νέο πλοίο ξεκινά δρομολόγια στα νησιά - Με «αέρα» κρουαζιερόπλοιου έρχεται το «Άνεμος»!

05 Μαρτίου 2023 16:41

Από την 1η Ιουνίου, ένα νέο πλοίο ξεκινάει δρομολόγια στις γραμμές των Κυκλάδων. Το όνομα του εντυπωσιακού, νεοαποκτηθέντος cruise ferry είναι «Άνεμος».

Διαθέτει 4 μηχανές, αναπτύσσει ταχύτητα 20 κόμβων, έχει μήκος 136 μ., πλάτος 25 μ., μεταφορική ικανότητα για 350 αυτοκίνητα ή 145 Ι.Χ. και 50 φορτηγά, 1.500 επιβάτες εκ των οποίων 400 σε καμπίνα, ενώ περιλαμβάνει επίσης συνεδριακό χώρο, εστιατόρια και πολλές άλλες σύγχρονες ανέσεις που το κάνουν να μοιάζει με κρουαζιερόπλοιο.

Ανήκει στην εταιρεία Aegean Sea Lines του Ομίλου Ευγενίδη και θα καλύπτει δύο γραμμές δρομολογίων από 1/6/2023:

4 φορές την εβδομάδα (κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Πέμπτη και Κυριακή μετ΄ επιστροφή) για Σέριφο – Σίφνο – Μήλο και 3 φορές την εβδομάδα (κάθε Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο μετ΄ επιστροφή) για Σίφνο – Ίο – Σαντορίνη.

Σημειώνεται, ότι αποτελούσε πάγιο αίτημα των Δημάρχων των νησιών των Δυτικών Κυκλάδων η δρομολόγηση ενός μεγάλου πλοίου συχνών δρομολογίων προς τα νησιά τους. Οι Δήμαρχοι, είχαν επισημάνει την μέχρι σήμερα ανεπάρκεια της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα, καθώς τόσο οι τουριστικές ανάγκες όσο και οι ανάγκες των μόνιμων κατοίκων δεν ήταν εφικτό να εξυπηρετηθούν θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία, την τροφοδοσία και την μετακίνησή τους.

Με τη δρομολόγηση του πλοίου «Άνεμος» και με το πρόγραμμα δρομολογίων που κατατέθηκε, επιλύεται το πρόβλημα καθώς τα νησιά θα αποκτήσουν καθημερινή συγκοινωνιακή σύνδεση με τον Πειραιά, σχεδόν όλο το χρόνο, αντί των 3 δρομολογίων που εκτελούνταν μέχρι σήμερα εβδομαδιαίως το χειμώνα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos