Δήμαρχος Αμοργού: «Έφυγε μια σπουδαία Ελληνίδα που αγαπούσε την Αμοργό μας»

25 Ιουλίου 2023 21:51

 Με σεβασμό και ευγνωμοσύνη η Αμοργός αποχαιρετά τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Τη σπουδαία Ελληνίδα που αφιέρωσε τη ζωή της στην προστασία των παιδιών. Με θλίψη εκφράζω  τα βαθιά μου συλλυπητήρια στους οικείους της.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη,  Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, Πρόεδρος του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», συνέδεσε άρρηκτα το όνομά της με τις κοινωφελείς πρωτοβουλίες, την εκδήλωση γνήσιας ανθρωπιάς, την έμπρακτη αλληλεγγύη.

Η Αμοργός μας και οι άνθρωποι της, κατείχαν ξεχωριστή θέση στην καρδιά της Μαριάννας Βαρδινογιάνη. Ένιωθε το νησί μας κομμάτι της ζωής της γιατί η μοίρα  έδεσε εκείνη και το σύζυγό της Βαρδή Βαρδινογιάννη, που ήταν εξόριστος από την Χούντα στην Αμοργό, με άρρηκτους δεσμούς  με το  νησί μας. Την νιώθαμε πάντα πλάι μας. Με ιδιαίτερη αγάπη ανέλαβε τελευταία την χρηματοδότηση της εικονογραφημένης επετειακής έκδοσης του Δήμου μας «Το φυλακτό του Κωνσταντή».

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη αγαπούσε την Αμοργό. Συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια φέρνουν τα λόγια της, «βαθιά μέσα στην καρδιά μου κρατώ την Αμοργό, όπου ο άνδρας μου ήταν εξόριστος επί Δικτατορίας. Εκεί πήρα ένα μάθημα προσφοράς και αλληλεγγύης μοναδικό, που το κρατάω ανεξίτηλο στην ψυχή μου. Ποτέ δεν θα ξεχάσω την καλοσύνη των ανθρώπων εκεί, την ανιδιοτέλεια και την αλληλεγγύη τους. Κάθε πρωί που ξυπνούσα, έβρισκα πάντοτε στο παράθυρό μου πότε ένα ποτήρι γάλα, πότε λουλούδια ή ζεστό ψωμί. Ήταν η αγκαλιά που μου έλεγε -κάνε κουράγιο, δεν είσαι μόνη, έχεις κάποιους που σε νοιάζονται. Εκεί στην Αμοργό, πήρα το μεγαλύτερο μάθημα ανθρωπιάς και ποτέ δεν το ξεχνώ.»

Εμείς πήραμε το κορυφαίο μάθημα ανθρωπιάς και προσφοράς από εσένα Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Αιωνία σου η μνήμη

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΟΡΓΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos