Αμοργός: Τοποθέτηση ταΐστρων για τη σίτιση αδέσποτων γατών

23 Οκτωβρίου 2023 16:01

Ο Δήμος Αμοργού σε συνεργασία με την Animal Zone International, τοποθέτησαν πιλοτικά σε επιλεγμένα σημεία, ταΐστρες για τη σίτιση των αδέσποτων γατών.

Οι ταΐστρες τοποθετήθηκαν σε σημεία όπου υπάρχουν και σιτίζονται ήδη, από εθελοντές, αποικίες αδέσποτων γατών. Σκοπός της τοποθέτησης των ταϊστρών είναι η ύπαρξη συνεχώς διαθέσιμης τροφής για τις αδέσποτες γάτες των περιοχών αυτών καθώς και η διατήρηση της καθαριότητας αφού η τροφή δεν θα τοποθετείται στο έδαφος αλλά στην ταΐστρα.

Εκτιμάται ότι έτσι θα περιοριστεί το φαινόμενο των υποσιτισμένων, καχεκτικών και επομένως, περισσότερο ευάλωτων σε ασθένειες ζώων. Θα περιοριστεί επίσης και η ανάγκη των αδέσποτων γατών για αναζήτηση τροφής από άλλες πηγές (π.χ. κάδοι απορριμμάτων), που με τη σειρά της δημιουργεί άλλα προβλήματα. Τέλος, με την εντατική στείρωση των αδέσποτων γατών που σιτίζονται στους συγκεκριμένους χώρους, επιδιώκεται να μην αυξηθεί παραπέρα ο αριθμός τους.

Η κατασκευή των ταϊστρών έγινε αφιλοκερδώς, με μεράκι και αγάπη από τον Philippe Simermann και η καλλιτεχνική τους σχεδίαση έγινε από την ταλαντούχα Καλλιόπη – Ειρήνη Ζωγοπούλου (Κάλι), τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Οι υπηρεσίες του Δήμου Αμοργού θα παρακολουθούν την κατάσταση που διαμορφώνεται στις περιοχές όπου τοποθετήθηκαν οι ταΐστρες με την προοπτική συνέχειας αυτής της πρακτικής και σε άλλα σημεία του Δήμου.

Παρακαλούμε τους κατοίκους που σιτίζουν αδέσποτες γάτες στα σημεία που υπάρχουν ταΐστρες να ρίχνουν την τροφή (ξηρή τροφή) στην ταΐστρα και όχι στο έδαφος.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos