Τοπίο σε «βαριά» ομίχλη η Μύκονος! – Μοναδικές εικόνες του νησιού εξαιτίας του Sea Smoke (Βίντεο)

23 Οκτωβρίου 2023 16:05

Εικόνες που τις τελευταίες ώρες γίνονται viral δεν θυμίζουν σε τίποτα το Αιγαιοπελαγίτικο λαμπερό φως και τον γαλανό ουρανό, σήματα κατατεθέντα της κοσμοπολίτικης, διάσημης Μυκόνου!

Το πρωί της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου, κάτοικοι και τουρίστες, διαπίστωσαν πως πυκνή ομίχλη είχε θολώσει τον ορίζοντα, τη θάλασσα και τα τοπία του νησιού λόγω του φαινομένου Sea Smoke που είχε τυλίξει τα πάντα σαν βαρύ πέπλο.

Πρόκειται για ειδικό τύπο ομίχλης οριζόντιας μεταφοράς, που δημιουργείται εξαιτίας της μεγάλης διαφοράς της εξωτερικής θερμοκρασίας σε σχέση με τη θερμοκρασία της θάλασσας.

Πάρος: Συν – διαμόρφωσε το μέλλον του νησιού! – Πάρε τώρα μέρος στη νέα Δημοσκόπηση του psts.gr!

Συγκεκριμένα, ο θαλάσσιος αυτός καπνός σχηματίζεται όταν πολύ ψυχρός αέρας εισβάλει απότομα πάνω από πολύ θερμότερη θαλάσσια επιφάνεια.

Περιορισμένη ήταν και η ορατότητα προς αρκετά σημεία καθώς η εντυπωσιακή ομίχλη «εξαφάνισε» ολόκληρες περιοχές της Μυκόνου όπως την Χώρα, την Ψαρρού, τον Πλατύ Γυαλό, το Αγράρι αλλά και την γειτονική Τήνο. Δείτε τις εικόνες του mykonoslive.tv…

newsit.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos