H Εναλλακτική Τήνος προβάλλεται στο Αμερικανικό κοινό

23 Οκτωβρίου 2023 16:53

"Η Τήνος είναι το κρυμμένο στολίδι όταν θέλεις κάτι διαφορετικό και αυθεντικό" σημειώνει στο πολυσέλιδο αφιέρωμά του για τη Μούσα του Αιγαίου το έγκυρο αμερικανικό ταξιδιωτικό Μέσο Travel Awaits που απευθύνεται σε ταξιδιώτες ηλικίας 50+.

Στο εισαγωγικό σημείωμα τονίζει επίσης : "Εκεί μπορείτε να χαλαρώσετε στους ρυθμούς της ελληνικής ζωής σε ένα βραχονησάκι διάσημο για τα θαύματα, τα διάφορα παραδοσιακά χωριά, τη μαρμαρογλυπτική, τις γαστρονομικές απολαύσεις και τον άνεμο".

Το αφιέρωμα με τίτλο " 7 καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Τήνο" αρχίζει με το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο και αναφέρει ότι η UNESCO αναγνώρισε την Τηνιακή μαρμαροτεχνία ως έκφραση της πολιτιστικής ταυτότητας της Τήνου, απονέμοντας την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας το 2015. Και σημειώνει ως επαγγελματική συμβουλή : "Ακούστε την ηχητική ξενάγηση με αυτο-καθοδήγηση « ThisIsAthens ». Θα μάθετε ότι μαρμαρογλύπτες που εκπαιδεύονται στην Τήνο ασχολούνται με την αποκατάσταση της Ακρόπολης και άλλων ιστορικών κτιρίων".

Στη συνέχεια αναφέρεται στα 40 και πλέον χωριά του νησιού για τα οποία γράφει : "Οι δομές τους είναι παρόμοιες, αλλά το καθένα έχει μια μοναδική ιστορία. Θα δείτε εκατοντάδες περιστεριώνες (σπίτια για περιστέρια και περιστέρια), ανεμόμυλους και εκκλησίες καθώς οδηγείτε στο εσωτερικό του νησιού και στοιχηματίζω ότι θα δυσκολευτείτε να ονομάσετε το χωριό που αγαπάτε περισσότερο!".

Ακολουθεί η παρουσίαση των παραλιών τονίζοντας ότι άλλες διαθέτουν καρέκλες και ομπρέλες,ενώ άλλες όχι και σημειώνει : "Η Τήνος είναι το νησί του Αιόλου - του Έλληνα θεού-βασιλιά των ανέμων. Ορισμένες παραλίες έχουν περισσότερο αέρα από άλλες. Αυτά είναι καλά νέα για τους σέρφερ και τους kiteboarders!".

Η πεζοπορία στο νησί αποτελεί χωριστό θέμα στο αφιέρωμα που, όπως επισημαίνει "είναι ένας μοναδικός τρόπος για να δείτε την Τήνο". Και προσθέτει ότι προσφέρουν την ευκαιρία για "μια από κοντά ματιά σε σημαντικούς ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους, κάστρα και λαογραφικά μουσεία". Το ειδικό ρεπορτάζ, που πλαισιώνεται από πολλές φωτογραφίες, συμπληρώνεται με περιγραφή της Χώρας, του Ιερού ναού της Παναγίας και καταλήγει στο μονοπάτι προς τον Μυκηναϊκό Θολό τάφο στην Αγία Θέκλα.

Η ομάδα των ειδικών που αρθρογραφούν στο Travel Awaits περιλαμβάνει πολλούς δημοσιογράφους και συγγραφείς που βραβεύτηκαν με Emmy για τη δουλειά τους στον τομέα των ειδήσεων και του ερευνητικού ρεπορτάζ. Άλλες διακρίσεις συγγραφέων περιλαμβάνουν το Χρυσό Βραβείο Lowell Thomas από την Εταιρεία Αμερικανών Ταξιδιωτικών Συγγραφέων (SATW), το Χάλκινο Μετάλλιο από την Ένωση Ταξιδιωτικών Δημοσιογράφων της Βόρειας Αμερικής (NATJA) και πολυάριθμους επαίνους από άλλους συλλόγους ταξιδιωτικών συγγραφέων όπως η Family Travel Association (FTA). ), Society for Professional Journalists, and the Midwest Travel Network.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos