Σαντορίνη: Προληπτικά μέτρα για κατολισθητικά φαινόμενα

27 Μαϊος 2024 15:28

Ο Δήμος Θήρας με αίσθημα ευθύνης θα ήθελε να ενημερώσει τους συμπολίτες μας σχετικά με τα προληπτικά μέτρα προστασίας από τα κατολισθητικά φαινόμενα.

Μετά την περιορισμένη κατολίσθηση που συνέβη στην Θηρασιά τον Απρίλιο ο Δήμος Θήρας κινήθηκε ταχύτατα και στοχευμένα προκειμένου να αντιμετωπίσει το θέμα.

Σε πρώτη φάση διεκδίκησε και εξασφάλισε ειδική χρηματοδότηση ύψους 530.000 ευρώ προκειμένου:

1)Να υπάρξει άμεση συντήρηση των υφιστάμενων έργων για την πρόληψη μελλοντικού κατολισθητικού κινδύνου.

2)Να εκπονηθούν άμεσα νέες μελέτες και να δρομολογηθούν παρεμβάσεις όποτε και αν κριθούν σκόπιμές.

Προκειμένου να αποφύγουμε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που θα καθυστερούσαν αυτές τις διαδικασίες ο Δήμος με το 258-17/05/2024 ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος Θήρας σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, μια συνήθης διαδικασία σε παρόμοιες περιπτώσεις, που ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αποδέχθηκε την 20.05.2024.

Παράλληλα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, τα Υπουργεία Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Τουρισμού, Προστασίας του Πολίτη καθώς και το Ναυτιλίας και Αιγαίου αποφάσισαν να πάρουν προληπτικά μέτρα προστασίας των κατοίκων και των επισκεπτών μας.

Από ότι έχει γνωστοποιηθεί μέχρι στιγμής τα περισσότερα μέτρα που αποφάσισαν οι Υπουργοί δεν είναι νέα ως προς την σύλληψη τους και έχουν συζητηθεί και στο παρελθόν επανειλημμένα για λόγους εύρυθμης λειτουργίας του νησιού μας.

Τις τελευταίες ημέρες με σειρά συνεχών επαφών ο δήμος ενημερώνει συνεχώς όσους δραστηριοποιούνται στις παραπάνω περιοχές, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις τους.

Με βάση τα παραπάνω θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το θέμα δεν προσφέρεται ως πεδίο για αντιπολίτευση από κανέναν.

Καλούμε όσους εκ πολιτικής θέσεως ή εργασίας κατέχουν δημόσιο λόγο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις τοποθετήσεις τους.
Η φήμη της Σαντορίνης είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και πρέπει όλοι να την αντιμετωπίζουμε με την πρέπουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos