Μύκονος: Συλλήψεις δύο πλοιάρχων, ενός Έλληνα και ενός Τούρκου

24 Ιουλίου 2024 12:56

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Ελευσίνας, προέβησαν στη σύλληψη ενός 36χρονου ημεδαπού για παράβαση των άρθρων 31 (Ασφάλεια πλοίων), 43 (Επιθεώρηση εμπορικών πλοίων), 235 παρ. ΙΕ (Εγκλήματα πλοιάρχου) και 245 (Πειθαρχικό Ναυτικό Δίκαιο) περί Κώδικα Δημόσιου Ναυτικού Δικαίου (Κ.Δ.Ν.Δ.).

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια πλου ενός τουριστικού-επαγγελματικού (Τ/Ρ-Ε/Π) πλοίου, από το λιμάνι της Μυκόνου προς το λιμάνι της Σίφνου, με επτά (07) επιβαίνοντες, δύο (02) μέλη πληρώματος και πλοίαρχο τον 36χρονο, παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή. Στη συνέχεια, οι επιβάτες μετεπιβιβάστηκαν σε βοηθητικό σκάφος, προκειμένου να αποβιβαστούν στο λιμάνι της Μυκόνου, ενώ το Τ/Ρ-Ε/Π πλοίο συνέχισε τον πλου και κατέπλευσε σε ναυπηγείο της Ελευσίνας χωρίς να ενημερώσει την Λιμενική Αρχή. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Μυκόνου, προέβησαν στη σύλληψη ενός 45χρονου αλλοδαπού (υπήκοο Τουρκίας) κυβερνήτη ενός θαλαμηγού (Θ/Γ) σκάφους σημαίας Ηνωμένου Βασίλειου, στην προβλήτα του Πλατύ Γιαλού της Μυκόνου, για παράβαση του άρθρου 234 παρ. 1 του ΚΔΝΔ ¨Απόπλους άνευ άδειας της Λιμενικής Αρχής¨ και του άρθρου 19 του Ν. 4926/2022 ¨Ανακριβής κατάσταση επιβαινόντων¨ Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μυκόνου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos