Δήμαρχος Σαντορίνης: «Προσπαθούμε να μην γίνουμε Βαρκελώνη»

Ο υπερτουρισμός απειλεί να «βουλιάξει» τη «ναυαρχίδα» της οικονομίας, Σαντορίνη, με τον δήμαρχο του νησιού να μιλά στο «Action Τώρα» για το κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Για το θέμα του υπερτουρισμού στη Σαντορίνη από την άφιξη των κρουαζιερόπλοιων μίλησε ο δήμαρχος Σαντορίνης Ζώρζος Αναστάσιος, ενώ για την ανάρτηση στο facebook που καλούσε τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο νησί λόγω τουριστών ανέφερε:

«Οι ανακοινώσεις βγαίνουν κεντρικά για αυτά τα θέματα. Χθες είχε γύρω στις 11.000 επισκέπτες η Σαντορίνη.Χθες ήταν μια ομαλή κατάσταση. Εγώ δεν θα έκανα αυτήν την ανακοίνωση χθες. Αυστηρά αντιμετωπίζω το θέμα. Εκείνο για το οποίο δεν είχε ενημερωθεί ο πρόεδρος είναι ότι ακυρώθηκε η έλευση ενός κρουαζιερόπλοιου. Οι κινήσεις μας είναι στοχευμένες. Προσπαθούμε να μη γίνουμε Βαρκελώνη. Να είμαστε ένας προορισμός ελκυστικός και βιώσιμος».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Καβαλάρης μίλησε για την ανάρτηση στο facebook η οποία προκάλεσε σχόλια αγανάκτησης στα social media τονίζοντας: «Έγινε διαστρέβλωση των δηλώσεων αυτό που λέμε πραγματικά είναι ότι έχουμε μεγάλο όγκο στις μετακινήσεις εσωτερικά όταν υπάρχει κάποια μεγάλη κρουαζιέρα, θεωρούμε ότι και οι υποδομές αυτή τη στιγμή δεν ευνοούν και την πόλη και το νησί. Τυπώθηκε τελείως λάθος η ανάρτηση. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τους κατοίκους ώστε να μην βρεθούν στο δρόμο και έχουν πρόβλημα στη μετακίνησή τους σε συνδυασμό και με τις καιρικές συνθήκες θεώρησα σωστό ότι έπρεπε να κάνω μία ανάρτηση για να βοηθήσω τους κατοίκους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos