Παροχή συνδρομής σε Θ/Γ-Α/Ψ σκάφος στη Μύκονο με έντεκα Γερμανούς επιβαίνοντες

24 Ιουλίου 2024 17:53

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μυκόνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την ύπαρξη ενός θαλαμηγού-αναψυχής (Θ/Γ-Α/Ψ) σκάφους, με έντεκα (11) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπηκόους Γερμανίας), σε δυσχερή θέση λόγω μηχανοηλεκτρολογικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Ψαρρού της Μυκόνου.

Το Θ/Γ-Α/Ψ βρισκόταν αγκυροβολημένο στην περιοχή και παρασυρόταν στα βράχια, λόγω απαγκίστρωσης της άγκυράς του. Αμέσως, ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ένα (01) επαγγελματικό-τουριστικό (Ε/Π-Τ/Ρ) σκάφος, καθώς και ένα (01) ρυμουλκό (Ρ/Κ) προς παροχή συνδρομής. Το Θ/Γ-Α/Ψ, με τη συνδρομή του ρυμουλκού, απομακρύνθηκε από την βραχώδη ακτή και στη συνέχεια κατέπλευσε αυτοδύναμα στη μαρίνα του νέου λιμανιού της Μυκόνου, με τη συνοδεία του Ρ/Κ. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Θ/Γ-Α/Ψ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos