Εντοπισμός 4 αλλοδαπών και σύλληψη των 3 αλλοδαπών διακινητών τους και του ημεδαπού διευκολυντή τους στη Ρόδο

Τις βραδινές ώρες την 09/08/2024, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ρόδου για την ύπαρξη δύο (02) ιστιοφόρων (Ι/Φ) σκαφών στη θαλάσσια περιοχή «ΣΚΑΛΑ ΚΑΜΕΙΡΟΥ» Ρόδου, τα οποία αποβίβαζαν άγνωστο αριθμό ατόμων στην ακτή με τη χρήση βοηθητικής λέμβου και στη συνέχεια ανέπτυξαν ταχύτητα με κατεύθυνση τις τουρκικές ακτές.

Πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση με τη συμμετοχή τεσσάρων (04) περιπολικών σκαφών (ΠΛΣ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία προέβησαν σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να ακινητοποιηθούν τα σκάφη για να διενεργηθεί νομότυπος έλεγχος, με αρνητικά αποτελέσματα. Ακολούθησε καταδίωξη με τους χειριστές των Ι/Φ να προβαίνουν σε επανειλημμένους επικίνδυνους ελιγμούς και απόπειρες εμβολισμού των περιπολικών. Στην περιοχή έσπευσε και ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα τα δύο (02) σκάφη να ακινητοποιηθούν και να οδηγηθούν στο λιμάνι της Ρόδου. Εν συνεχεία, συνελήφθησαν ο 30χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Τουρκίας) κυβερνήτης του ενός σκάφος, ο 35χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Τουρκίας) και ο 38χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Ιράν) χειριστές του δεύτερου σκάφους.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos