Ακυβερνησία ιστιοφόρου σκάφους στην Τήνο

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Τήνου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης, ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Κύπρου, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (3 υπηκόους Κύπρου και 1 υπηκόου Φινλανδίας), στη θαλάσσια περιοχή 0,8 ν.μ. νοτιοανατολικά του λιμανιού της Τήνου.

Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή αναχώρησαν ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.(ΠΛΣ) και το αλιευτικό (Α/Κ) σκάφος ¨ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΝΤΩΝΗΣ¨ Ν.Τ. 17., προς παροχή συνδρομής. Το Ι/Φ οδηγήθηκε, με τη συνδρομή του Α/Κ σκάφους και με τη συνοδεία του ΠΛΣ, στο λιμάνι της Τήνου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Από τη Λιμενική Αρχή της Τήνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos