Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 - Psts.gr
Καθώς η αμερικανική βιομηχανία κινηματογράφου τελεί υπό «lockdown» λόγω κορονοϊού,  οι αίθουσες της Κίνας καταγράφουν στα υψηλά κέρδη που φέρνουν την χώρα στην κορυφαία θέση του κόσμου!
Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

σχυρός σεισμός 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην νότια της Αλάσκας με τις Αρχές να εκδίδουν προειδοποίηση για τσουνάμι

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε χθες, η παρακάτω διακομιδή ασθενούς, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης
Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εκκληση του δημάρχου Θεσσαλονίκης για τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού - Εκτακτα μέτρα στις Σέρρες - Τι φοβούνται οι ειδικοί

Στο... «κόκκινο» παραμένουν τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς, εδώ και λίγες μέρες ο αριθμός τους ξεπερνά τα 400. Η Αττική καθημερινά βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας (σ.σ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 175 κρούσματα). Σύμφωνα με τα στοιχεία, πλέον οι πιο επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής είναι το Κολωνάκι, το Μοναστηράκι, η περιοχή του Συντάγματος, το Περιστέρι και ο Πειραιάς.

Επιπλέον, τις τελευταίες μέρες υπάρχει αύξηση κρουσμάτων και στη Θεσσαλονίκη. Είναι ενδεικτικό ότι το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς. Μάλιστα, λίγο αργότερα ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας προειδοποίησε ότι η κατάσταση οδεύει για το επίπεδο 3 «πορτοκαλί». Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα γίνουν στοχευμένοι έλεγχοι με σκοπό την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Μάλιστα, και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει συλλογική προσπάθεια για την αποφυγή του lockdown. Ακόμη, το απόγευμα της Δευτέρας ανακοινώθηκαν έκτακτα μέτρα στις Σέρρες ενώ διάχυτη είναι η ανησυχία στη Φιλιππιάδα της Πρέβεζας όπου υπήρχε συρροή κρουσμάτων ύστερα από κηδεία καθώς και στο Μέτσοβο. Παράλληλα ο κορονοϊός εμφανίστηκε και στην Ελασσόνα όπου εντοπίστηκαν έξι κρούσματα σε αθλήτριες του βόλεϊ ενώ τέθηκαν σε καραντίνα 150 άνθρωποι. Και όλα αυτά την ώρα που τα Ιωάννινα βαδίζουν στο επίπεδο 4, και η Κοζάνη έχει εισέλθει σε lockdown.

Αυξημένοι έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη - Το σχέδιο Ζέρβα

Εκτεταμένοι έλεγχοι από μεικτά κλιμάκια ανδρών της Δημοτικής Αστυνομίας και της Ελληνικής Αστυνομίας ξεκινούν από την Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να περιοριστούν οι παραβατικές συμπεριφορές που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην πόλη από νεαρές κυρίως ηλικίες. Στοχευμένοι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν πέριξ της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας αλλά και στην πλατεία Αριστοτέλους. Η Θεσσαλονίκη παραμένει στο επίπεδο 2 του υγειονομικού χάρτη λόγω του κορονοϊού, ωστόσο, βρίσκεται πολύ κοντά στο πορτοκαλί, χτυπώντας προειδοποιητικό καμπανάκι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενόψει και των εορταστικών εκδηλώσεων της επόμενης βδομάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, η έξαρση των τελευταίων ημέρων οφείλεται στην αδικαιολόγητη ανεμελιά, καθώς ένα στα δύο θετικά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη είναι νέοι άνθρωποι από 16 έως 29 ετών και έκανε έκκληση στους νέους να τηρούν τα μέτρα. Ο μέσος όρος των κρουσμάτων είναι 33 ετών.

«Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στο πορτοκαλί χρώμα, στο τρίτο στάδιο. Για να αποφύγουμε το χειρότερο, το τέταρτο στάδιο, θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι πάρα πολλοί. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο στάδιο δύο, αλλά είμαστε πολύ κοντά στο στάδιο τρία» τόνισε ο δήμαρχος, προειδοποιώντας ότι η πόλη ίσως να μην χαρεί αυτά που θα μπορούσε να χαρεί την ερχόμενη εβδομάδα του τριπλού εορτασμού της Θεσσαλονίκης. 

«Προετοιμάσαμε όλα αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν για να μην έχουμε χειροτέρευση της κατάστασης και είδαμε ποια είναι τα επόμενα βήματα» πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας.

Τζιτζικώστας:  Συλλογική προσπάθεια για να αποφύγουμε το lockdown

Την τήρηση των μέτρων υγιεινής από τους πολίτες ζήτησε από την πλευρά του και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Όλοι αισθανόμαστε κουρασμένοι από την παράταση των περιορισμών στην καθημερινότητά μας, λόγω της εξέλιξης της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο, οφείλουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε αυτή τη νέα έξαρση, με πρώτο μας μέλημα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Η ευρεία χρήση της μάσκας, η τήρηση των αποστάσεων και η πιστή εφαρμογή των μέτρων ατομικής υγιεινής είναι τα τρία κλειδιά στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης. Ας κάνουμε για το επόμενο διάστημα καθημερινότητά μας τη χρήση της μάσκας, που αποδεδειγμένα είναι και η μόνη ασπίδα στη μετάδοση του κορονοϊού», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

«Η προσπάθεια πρέπει να είναι συλλογική, για να αποφύγουμε την επιβολή νέων επώδυνων περιοριστικών μέτρων και την πιθανότητα ενός lockdown, που θα λειτουργήσει καταστροφικά για την οικονομία και την κοινωνία. Όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά αυτή τη νέα επιβάρυνση των επιδημιολογικών δεδομένων, αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας, που πλήττει τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία. Για να βγούμε δυνατοί κι από αυτή την κρίση, όπως κάναμε με επιτυχία και στο παρελθόν. Όλοι μαζί είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε», πρόσθεσε.

Ενα βήμα πριν το lockdown οι Σέρρες - Τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε ο δήμαρχος

Τη λήψη έκτακτων μέτρων για την προστασία των δημοτών και του προσωπικού του Δήμου Σερρών από τη μετάδοση του κορονοϊού ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Ο κ. Χρυσάφης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την επιβολή τοπικού lockdown στις Σέρρες εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων και απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες να επιδείξουν ατομική και κοινωνική ευθύνη λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα προφύλαξης. 

«Από το πρωί είμαστε σε συνεχείς συσκέψεις στο Δημαρχείο Σερρών για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ανάσχεση της πορείας μετάδοσης του κορονοϊού που τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη το τελευταίο δεκαήμερο. Δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση για την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας.

Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε συμμάχους όλους τους πολίτες, που θα πρέπει να δείξουν επιτέλους στάση ευθύνης. Σε λίγες ημέρες μπορεί τα κρούσματα να φθάσουν σε τριψήφιο νούμερο. Ο συνωστισμός σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και η συμπεριφορά μας το τελευταίο διάστημα έδειξαν ότι δεν έχουμε την ατομική και κοινωνική ευθύνη στον βαθμό που πρέπει. Τα αποτελέσματα είναι να κινδυνεύουν συνάνθρωποί μας», υπογράμμισε ο κ. Χρυσάφης.

Ο Δήμαρχος Σερρών γνωστοποίησε ότι ήδη με επείγουσα επιστολή προς τον ΕΟΔΥ ζήτησε να έρθει άμεσα κλιμάκιο στις Σέρρες για τη διεξαγωγή τεστ και ιχνηλάτηση επαφών του κρουσμάτων. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι οργανώθηκε στον Δήμο Σερρών Ομάδα Έκτακτης Ανάγκης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, η οποία θα αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα και θα λαμβάνει αναλόγως μέτρα.

Όπως είπε ο κ. Χρυσάφης, μετά από πολύωρη σύσκεψη της εν λόγω ομάδας σήμερα το πρωί αποφασίστηκαν τα εξής έκτακτα μέτρα με στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας:

  • Η εξυπηρέτηση των πολιτών από τις υπηρεσίες του Δήμου Σερρών θα γίνεται μόνο με ραντεβού και μόνο εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης και έκδοσης ηλεκτρονικών πιστοποιητικών.
  • Καθημερινά θα πραγματοποιούνται απολυμάνσεις και ψεκασμοί από συνεργεία του Δήμου σε δημοτικά και δημόσια κτήρια, καθώς και σε αύλειους χώρους σχολείων και κύριους δρόμους στην πόλη και τα χωριά.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες στα δημοτικά κτήρια.
  • Λειτουργία Γραφείου Ενημέρωσης για τεχνικά και διοικητικά θέματα covid στον Δήμο Σερρών.
  • Ενίσχυση της αστυνόμευσης για αποφυγή του συνωστισμού σε εξωτερικούς χώρους και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Συρροή κρουσμάτων ύστερα από κηδεία στη Φιλιππιάδα

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί τις τελευταίες ώρες οι υγειονομικές αρχές της Ηπείρου καθώς ύστερα από ελέγχους που διενεργήθηκαν, εντοπίστηκαν νέα κρούσματα κορονοϊού τόσο στο Μέτσοβο όσο και στη Φιλιππιάδα

Πιο συγκεκριμένα από τα 23 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Κυριακή, τα επτά εντοπίζονται στο Μέτσοβο. Μάλιστα ανάμεσά τους βρίσκονται ένας γιατρός και μία νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας.

Την ίδια ώρα, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Αγνή Νάκου, τα έξι κρούσματα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή στην ΠΕ Πρέβεζας, συνδέονται με κηδεία που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στη Φιλιππιάδα.

Στην ίδια τελετή συμμετείχαν, και δύο ηλικιωμένοι που εντοπίστηκαν θετικοί στη Θεσπρωτία, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των κρουσμάτων που συνδέεται με τη συγκεκριμένη τελετή στους 8 και ενώ η ιχνηλάτηση συνεχίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τη διασπορά του κορονοϊού έχει ανασταλεί η λειτουργία όλων των Δημοτικών Αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Εορδαίας μέχρι και τις 29 Οκτωβρίου 2020. Έτσι, κλειστά θα παραμείνουν το Δημοτικό Κολυμβητήριο, το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο και το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, Πτολεμαΐδας.

Ελασσόνα: Εξι αθλήτριες με κορονοϊό, 150 άτομα σε καραντίνα

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Ελασσόνα καθώς έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον δέκα κρούσματα κορονοϊού που σχετίζονται (άμεσα ή έμμεσα) με αθλητικές ακαδημίες. Μάλιστα σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ εκτιμάται ότι περίπου 150 άτομα έχουν μπει σε καραντίνα! Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ έξι αθλήτριες του βόλεϊ σε γυμναστικό σύλλογο της Ελασσόνας, δύο συγγενείς της μιας εξ αυτών και δύο προπονητές -ο ένας της ομάδας μπάσκετ- διαγνώσθηκαν θετικοί σε Covid-19.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ μπήκαν σε καραντίνα οι ομάδες βόλεϊ και μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου Ενωση Ελασσόνας αλλά και όλα τα παιδιά που έκαναν γυμναστική στις εγκαταστάσεις του συλλόγου ή είχαν γυμναστές τους προπονητές του συλλόγου που νοσούν. Παράλληλα όμως, έχει ανασταλεί και η λειτουργία 13 σχολικών τμημάτων που σχετίζονται με παιδιά που αθλούνται στον εν λόγω γυμναστικό σύλλογο. Επίσης, ο Δήμος Ελασσόνας απηύθυνε έκκληση προς όσους χρησιμοποίησαν το κλειστό γυμναστήριο της πόλης να παραμείνουν σε κατ' οίκον περιοριοσμό.

ethnos.gr

 

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάμεσα τους υπάρχει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα - Το πλοίο επέστρεψε στον Πειραιά από Σαντορίνη και όλοι θα μεταφερθούν σε ξενοδοχείο καραντίνας

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο λιμάνι του Πειραιά επιστρέφει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Delos», καθώς μία Γαλλίδα που συνοδεύει 24 Γάλλους μαθητές και επιβαίνει στο συγκεκριμένο πλοίο με προορισμό τη Σαντορίνη, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν σταματούν να έρχονται συνεχώς στο φως νέα πλάνα από τη «δράση» των παικτών του διάσημου reality show «Are You the One?» σκηνικό εκτύλιξης του οποίου είναι οι ομορφιές της Πάρου.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 11 Οκτωβρίου στο δρόμο Παροικίας - Αγκαιριάς με θύμα έναν 25χρονο νεκρό άνδρα παριανής εντοπιότητας.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tα γυρίσματα του δημοφιλούς γερμανικού reality show σχέσεων «Are You the One?» ξεκίνησαν στη νότια Πάρο!

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπάρχουν κάποιες συνταγές που δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Μια τέτοια είναι και η γλυκιά κολοκυθόπιτα με αρωματικό γαρίφαλο, σταφίδες και καρύδια.

Κατηγορία ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σελίδα 1 από 5

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos