Ο αγώνας των προγόνων μας είναι η κληρονομιά μας

24 Μαρτίου 2015 14:35

Η Ελληνική επανάσταση αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του έθνους μας. Αποτελεί παράδειγμα όχι μόνο για εμάς τους Έλληνες, αλλά και για κάθε άνθρωπο που μάχεται για τα δικαιώματά του ανεξάρτητα από χρώμα, έθνος ή θρησκεία.


Σε μια εποχή που η Δυτική Ευρώπη προχωρούσε με άλματα στη διαμόρφωση νέων θεσμών και μέσα από το πνεύμα της αναγέννησης τα γράμματα, οι επιστήμες και οι τέχνες σημείωναν εκπληκτική πρόοδο, ο Ελληνισμός αγωνιζόταν για την επιβίωσή του. «Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε την επανάσταση δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν είχαμε άρματα» είπε ο Κολοκοτρώνης στους Έλληνες στην ομιλία του στην Πνύκα μετά την επανάσταση, θέλοντας να μας διδάξει ότι για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας χρειαζόμαστε τόλμη, πίστη,δύναμη, επιμονή και ομόνοια.
Ο αγώνας των προγόνων μας είναι η κληρονομιά μας και οφείλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι να τη διατηρήσουμε. Ας κρατήσουμε ψηλά το '21 και ας φωτιζόμαστε από το παράδειγμά του. Είναι χρέος μας να τιμούμε και να σεβόμαστε την ιστορία και την ελευθερία του έθνους μας.

 

Κατερίνα Μονογυιού
Πολιτευτής Κυκλάδων ΝΔ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos