300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Γ. Χατζημάρκος: «Οι νησιώτες δεν είναι λαθρεπιβάτες στο σκάφος που λέγεται Ελλάδα»

15 Ιουνίου 2015 20:40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. Χατζημάρκος: «Οι νησιώτες δεν είναι λαθρεπιβάτες στο σκάφος που λέγεται Ελλάδα»

test2

test2

Στην πρόσφατη συνάντηση των περιφερειαρχών με τον με τον Επίτροπο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρη Αβραμόπουλο για διαχείριση των ροών προσφύγων και το μεταναστευτικό, καθώς και τις κρίσιμες ώρες των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας στέλνοντας σαφή όσο και αυστηρά μηνύματα και προς τις δύο κατευθύνσεις.

«Δεν δεχόμαστε ψευτοδιλήμματα»

Αδιανότητο και εξαιρετικά επικίνδυνο χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης το οποιοδήποτε ενδεχόμενο ρήξης, στην διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, που τις τελευταίες ώρες έχει λάβει δραματική τροπή, εκφράζοντας την αγωνία του για το μέλλον της χώρας. Όπως είπε, όταν το διακύβευμα είναι τόσο μεγάλο, όσο η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, όλα τα άλλα ζητήματα εμφανίζονται δευτερεύοντα και υποδεέστερα. Σε καμία περίπτωση όμως η κρισιμότητα της κατάστασης δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για εκβιαστικά διλήμματα που στην ουσία συνιστούν ψευτοδιλήμματα, όπως το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε:

«Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν δείξει ότι η συζήτηση για το ειδικό καθεστώς των νησιών αποτελεί ψευτοδίλημμα. Τίθεται σε μας με ένα τρόπο διλημματικό, μόνο και μόνο για να αποκτήσουν άλλοθι αυτοί οι οποίοι δε το υπερασπίζονται. Λαθρεπιβάτες στο σκάφος που λέγεται Ελλάδα, οι νησιώτες δεν υπήρξαμε ποτέ. Σκληρά εργαζόμενοι πάντα, προσφέροντας τα μέγιστα και στην εθνική οικονομία και σε εθνικά θέματα όπως για παράδειγμα ο τουρισμός. Ήμασταν και παραμένουμε πρόθυμοι να συνεισφέρουμε στο μέγιστο των δυνάμεών μας, απολύτως αναλογικά, στο τίμημα που πρέπει να πληρώσει η χώρα για την έξοδό της από την κρίση. Ψευτοδιλήμματα δεν δεχόμαστε από κανένα, έχουμε δε την απαίτηση, όλοι οι εκπρόσωποί μας, σε όλα τα επίπεδα να δώσουν την πολύ σκληρή μάχη και να υπερασπιστούν μέχρι τέλους τα κεκτημένα αυτού του τόπου, σε ένα επίπεδο όχι συνδικαλιστικό και λαϊκίστικο, όχι ψευτολεβεντιάς και ψευτοπαληκαριάς, αλλά σε επίπεδο σοβαρής προάσπισης θεσμικών παρεμβάσεων, που αν χαθούν, δεν μπορούν να επανέλθουν».

Ο κ. Χατζημάρκος, τεκμηριώνοντας την σοβαρότητα με την οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στέκεται απέναντι στο πρόβλημα της χώρας, αναφέρθηκε στην πρόταση που οι τοπικοί φορείς έκαναν στον Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, να δώσουν οι ίδιοι ισοδύναμα δημοσιονομικά μέτρα, για να σωθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στο Αιγαίο. Μέχρι σήμερα αυτό δεν έγινε διότι ο Υπουργός Οικονομικών είπε πως δεν χρειάζονται ισοδύναμα μέτρα, καθώς το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αλλά πολιτικό, άποψη που επιβεβαιώνει ότι όλη η συζήτηση για τον ΦΠΑ στα νησιά αποτελεί πράγματι ένα ψεύτικο δίλημμα.

«Πιο τίμια πρόταση από αυτή που καταθέσαμε στο γραφείο του Υπουργού δεν υπάρχει. Αυτό είναι πρωτοφανές στην ιστορία τοπικών παραγόντων που μέχρι σήμερα λειτουργούσαν σε ένα περιβάλλον λαϊκισμού, καταθέτοντας καταγγελτικά υπομνήματα και ψηφίσματα. Το αναφέρω διότι ακούγονται και γράφονται απίστευτα πράγματα. Δεν ανέχομαι και δεν δέχομαι από κανένα να αμφισβητεί την συνεισφορά των νησιωτών στον λογαριασμό που πρέπει να πληρωθεί για να βγει η χώρα από την κρίση» ανέφερε.

Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τους υψηλόβαθμους θεσμικούς παράγοντες να δείξουν σοβαρότητα και σεβασμό στην αγωνία των νησιωτών και να σταματήσουν να επιδίδονται καθημερινά σε συνεχείς, αντιφατικές και αντικρουόμενες δηλώσεις σχετικά με το θέμα του ΦΠΑ, με ένα τρόπο που αγγίζει τα όρια του γελοίου και του γραφικού. Ζήτησε να σταματήσει η κοροϊδία επί του θέματος και να αναλάβουν την ευθύνη μιας τελικής δέσμευσης, για να ξέρουν οι νησιώτες τι να περιμένουν.

«Δεν θα γίνουμε ο αερόσακος για το μεταναστευτικό»

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να κατευθύνει κονδύλια όχι μόνο προς την κεντρική εξουσία αλλά και προς τις περιφέρειες και στους δήμους για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης, τα οποία μπορεί να ανέλθουν ακόμη και το ύψος των 500 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα, καθώς και στον διπλασιασμό της χρηματοδότησης της Frontex, που σημαίνει άμεση ενίσχυσή της με πλωτά και εναέρια μέσα, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που λόγω της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών, αναμένεται αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Ο κ. Χατζημάρκος ζήτησε από τον Επίτροπο η χρηματοδότηση προς τις Περιφέρειες να είναι εκτός του ΠΕΠ και απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που θα δίνει την δυνατότητα στις Περιφέρειες να εκτελούν δαπάνες για το μεταναστευτικό, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός «εμείς να δίνουμε βοήθεια και κανένας να μην απλώνει το χέρι για να την πάρει» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την πρόσφατη επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση σε Ρόδο και Κω και για τις εξαγγελίες του , για τις οποίες ενημερώθηκε μόνο από τα ΜΜΕ, ο Περιφερειάρχης μίλησε σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο: «Όσο σκληρό κι αν ακούγεται, αν δεν υπάρξει ο απαιτούμενος σεβασμός στον θεσμό και η αναγνώριση των όσων έχουμε προσφέρει και των όσων προτιθέμεθα να προσφέρουμε για την αντιμετώπιση αυτού του συγκεκριμένου ζητήματος, ζητώντας την ελάχιστη θεσμική θωράκισή μας, δεν είμαι διατεθειμένος να παίζω τον ρόλο του αερόσακου. Αν δεν υπάρξει σεβασμός, να αναζητήσουν αλλού εξιλαστήρια θύματα. Όποιος πιστεύει ότι μπορεί σε κεντρικό επίπεδο να φέρει αποτελέσματα σε αυτό το ζήτημα, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Να ξέρουν όμως από εδώ και στο εξής όσοι χειρίζονται αυτά τα θέματα στα νησιά μας, ότι η περίοδος χάριτος και ο μήνας του μέλιτος έχουν τελειώσει. Από εδώ και πέρα, ή θα υπάρξει συνεργασία με αμοιβαίο σεβασμό, ή θα αντιμετωπίσουν από πλευράς μας τη σθεναρή αυτή στάση, που θα προασπίσει τα συμφέροντα του τόπους μας. Αρκετά με την ευγένεια σε όσους την εκλαμβάνουν ως αδυναμία».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Ο ρόλος των Περιφερειών στην α...
Προσέγγιση του SEA JET 2 στην... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

petropoulos vazaios

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κ.Ο.Κ. στην Πάρο

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κ...

03 Μαϊος 2025
Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατακτά το μουσικό της όνειρο! (Βίντεο)

Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατ...

04 Μαϊος 2025
Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικία

Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

06 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσσια περιοχή «Κριός» της Παροικίας Πάρου, για την πρόσδεση σκαφών

Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσ...

09 Μαϊος 2025
Στο Καστελόριζο βρίσκεται σήμερα ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης

Στο Καστελόριζο βρίσκεται σήμερα ο...

09 Μαϊος 2025
Πάρος: Συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

Πάρος: Συνεδρίαση λογοδοσίας της Δη...

09 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ