Προσέγγιση του SEA JET 2 στην Πάρο - Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κυκλάδων»

16 Ιουνίου 2015 11:56

Οι Βουλευτές Κυκλάδων Νικόλαος Συρμαλένιος, Αντώνιος Συρίγος και Νικόλαος Μανιός καταθέτουν αναφορά το έγγραφο του Δήμου Πάρου της 04.06.2015 με αρ. πρωτ. 7099 σχετικά με την προσέγγιση του SEA JET 2 στην Πάρο.


Στο έγγραφο αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «... ζητάμε το SEA JET 2 να συμπεριλάβει και την Πάρο στα δρομολόγιά του ώστε να υπάρχει καθημερινή σύνδεση με τα υπόλοιπα νησιά και να μην υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός των γραμμών μεταξύ ανατολικών και δυτικών Κυκλάδων που καθιστά πολύ δύσκολη έως αποτρεπτική τη διακίνηση των επισκεπτών από το ένα νησί στο άλλο. Η εξασφάλιση αυτής της επικοινωνίας θα είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας και αποτελεί πάγιο αίτημά μας...»

 

Επισυνάπτεται το έγγραφο του Δήμου.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας, καθώς και για την άμεση σχετική ενημέρωσή μας.

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

Νικόλαος Συρμαλένιος
Αντώνιος Συρίγος
Νικόλαος Μανιός
......................................................................................................................................................................

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πάρος, 4 Ιουνίου 2015
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Αριθ. Πρωτ: 7099
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

ΘΕΜΑ : «Προσέγγιση του SEA JET 2 στην Πάρο»

Η θερινή περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και προκειμένου να έχουν κάποιο αποτέλεσμα οι προσπάθειες προβολής των νησιών μας για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης θα πρέπει να υπάρχει καλή και αξιόπιστη ενδοκυκλαδική επικοινωνία με τα νησιά που έχουν διεθνή αεροδρόμια αλλά και με τα υπόλοιπα νησιά. Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε το SEA JET 2 να συμπεριλάβει και την Πάρο στα δρομολόγιά του ώστε να υπάρχει καθημερινή σύνδεση με τα υπόλοιπα νησιά και να μην υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός των γραμμών μεταξύ ανατολικών και δυτικών Κυκλάδων που καθιστά πολύ δύσκολη έως αποτρεπτική τη διακίνηση των επισκεπτών από το ένα νησί στο άλλο. Η εξασφάλιση αυτής της επικοινωνίας θα είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας και αποτελεί πάγιο αίτημά μας.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι απαραίτητη η ενίσχυση του Λιμεναρχείου Πάρου με το απαραίτητο προσωπικό διότι το συγκεκριμένο ταχύπλοο προσεγγίζει αποκλειστικά και μόνο το Πίσω Λιβάδι Πάρου γεγονός που συμβάλλει στη μείωση του χρόνου ταξιδιού. Η γεωγραφική θέση και η υποδομή του λιμένα αυτού παρέχουν τη δυνατότητα προσέγγισης των ταχυπλόων σκαφών της γραμμής αυτής -εξυπηρέτηση που έχει γίνει και στο παρελθόν στην ίδια θέση για σκάφη τέτοιου τύπου- χωρίς παράκαμψη στο ήδη προγραμματισμένο δρομολόγιό τους.

Ο Δήμαρχος Πάρου

Μάρκος Ι. Κωβαίος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos