Εκδήλωση για το αφαλιστικό στη Σύρο - Ο δημοκρατικός διάλογος είναι μονόδρομος

23 Φεβρουαρίου 2016 13:57

Μέσα σε έναν καταιγισμό αντικρουόμενης, αλλά και συχνά συνειδητά ελλειμματικής και αποσπασματικής, πληροφόρησης για το περιεχόμενο και τις συνέπειες του προσχεδίου του νέου ασφαλιστικού, εν μέσω κινητοποιήσεων επαγγελματικών φορέων και συλλογικοτήτων πανελλαδικά, αλλά και διαρκών συζητήσεων που γίνονται και διαβουλεύσεων, που οδηγούν σε τροποποιήσεις και βελτιώσεις των προτεινόμενων ρυθμίσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ Σύρου πήρε την πρωτοβουλία και διοργάνωσε την Κυριακή 21/2 ανοιχτή εκδήλωση για το ασφαλιστικό, με κεντρικό ομιλητή, τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, και προσκεκλημένους επίσης τους τρεις βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Συρίγο, Νίκο Συρμαλένιο και Νίκο Μανιό.


Στόχος μας, να υπάρξει επίσημη, άμεση, καθαρή και έντιμη ενημέρωση και συζήτηση και στο νησί μας, πριν το σχέδιο νόμου πάει στη βουλή. Και νιώθουμε πολλαπλά δικαιωμένοι και ικανοποιημένοι για την πρωτοβουλία μας αυτή για τους εξής πολύ συγκεκριμένους λόγους, που σηματοδοτούν και το αξιακό και ιδεολογικοπολιτικό πρόσημο του ΣΥΡΙΖΑ και της διακυβέρνησής του.

• Για πρώτη φορά, τουλάχιστον στα χρόνια των μνημονίων, βουλευτές και στέλεχος της κυβέρνησης, έρχονται να συζητήσουν με του πολίτες πριν ένα νομοσχέδιο κατατεθεί στη βουλή,

• για πρώτη φορά, σε μια συζήτηση που διάρκεσε περίπου 3,5 ώρες, δόθηκε η δυνατότητα στους πολίτες να έχουν μια τεκμηριωμένη, ενδελεχή και αναλυτική ενημέρωση από τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας και τους τρεις βουλευτές του νομού μας,


• για πρώτη φορά, δόθηκε το βήμα και ο λόγος σε μεγάλο αριθμό πολιτών που εκπροσωπούσαν κυρίως επαγγελματικές ομάδες (μεταξύ των οποίων, δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες), και απαντήθηκαν με σαφήνεια ερωτήσεις και αντικρούστηκαν αιτιάσεις σε επιμέρους ζητήματα του ασφαλιστικού,


• για πρώτη φορά, έγινε ένας πλούσιος, ανοιχτός διάλογος με τοποθετήσεις και απόλυτα ειλικρινείς απαντήσεις εκ μέρους των βουλευτών, χωρίς κανέναν εξωραϊσμό της πραγματικότητας, χωρίς άρνηση των δυσκολιών αλλά και των αντιφάσεων της ασκούμενης πολιτικής, καθώς αυτή συντελείται σε καθεστώς μνημονίου και επιτροπείας, αλλά και με σαφείς απαντήσεις στις αιτιάσεις περί “εξαπάτησης”.

Υπενθυμίστηκε στους παρευρισκόμενους ότι η παρούσα κυβέρνηση εκλέχθηκε από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, αφού είχε ήδη υποστεί την ήττα της συνθηκολόγησης της συμφωνίας του Ιουλίου, και χωρίς να έχει υποσχεθεί τίποτε άλλο από το να μπορέσει να διαχειριστεί αυτή την συμφωνία, για τα επόμενα τρία χρόνια, με τρόπο που θα προστατεύει τις πιο αδύναμες ομάδες του πληθυσμού, με τρόπο αναδιανεμητικό των βαρών, με πάταξη της φοροδιαφυγής, με διαφάνεια, με καταλογισμό σε όσους μέχρι τώρα λήστευαν ατιμωρητί την περιουσία του ελληνικού λαού, εφαρμόζοντας ένα παράλληλο πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης που ταυτόχρονα έρχεται να ρυθμίσει θέματα ζωτικής σημασίας στους χώρους της υγείας, της παιδείας και της εργασίας.

Θεωρούμε πως μέσα στην καταχνιά ενός μιντιακού συστήματος που τρομοκρατεί, των άναρθρων προσχηματικών κραυγών και των αφορισμών της “αμαρτωλής” αντιπολίτευσης, η δημοκρατία βγήκε κερδισμένη και επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά πως ο δημοκρατικός διάλογος είναι μονόδρομος.

ΣΥΡΙΖΑ Σύρου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos