Ομόφωνη στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου στους εργαζόμενους του ΝΕΩΡΙΟΥ

17 Οκτωβρίου 2016 12:19

Η Περιφέρεια αναλαμβάνει το συντονισμό των επαφών σε ανώτερο Κυβερνητικό επίπεδο για την εξεύρεση ρεαλιστικής και εφικτής λύσης.

Γ. Λεονταρίτης: «Συναισθάνομαι τη μεγάλη ευθύνη που αναλάβαμε»

Την πλήρη ικανοποίησή τους για την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου να στηρίξει το ναυπηγείο του Νεωρίου εξέφρασαν οι εργαζόμενοι και η Διοίκηση της επιχείρησης.

Με αίσθημα ευθύνης η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει την πρωτοβουλία του συντονισμού των επαφών με ανώτερα Κυβερνητικά κλιμάκια προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις για το μέλλον του ναυπηγείου αφού προηγουμένως Διοίκηση και εργαζόμενου καταλήξουν σε ένα μίνιμουμ συμφωνίας.

Το θέμα που τέθηκε σε όλη του τη διάσταση στην προχθεσινή συνεδρίαση του οργάνου, εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας του Νεωρίου σε υγιή βάση που θα σέβεται τους εργαζόμενους, το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία και του οποίου η Διοίκηση θα συνεργάζεται στενά με τους παράγοντες του άλλου μεγάλου οικονομικού πυλώνα, τον τουρισμό, προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις για να μπορέσουν να συνυπάρξουν, χωρίς η μία δραστηριότητα να είναι εμπόδιο στην άλλη. Αυτό, παρ’ ότι ακούγεται δύσκολο, σίγουρα μπορεί να επιτευχθεί με τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης, προς όφελος όλων.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης «το ναυπηγείο του Νεωρίου ουδέποτε υπήρξε εμπόδιο στην τουριστική ανάπτυξη της Σύρου και όσοι έντεχνα προσπάθησαν να φέρουν σε σύγκρουση αυτούς τους δύο πυλώνες της τοπικής οικονομίας, το έκαναν με ιδιοτελείς σκοπούς».

Ο κ Λεονταρίτης ανέλυσε γενικότερα στην κατάσταση που επικρατεί στον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα της χώρας και την έλλειψη εθνικού σχεδίου από την πλευρά της πολιτείας για τον τομέα αυτό, εστιάζοντας στην έλλειψη κυβερνητικής πολιτικής αλλά και στις ευθύνες της διοίκησης του ναυπηγείου τα τελευταία χρόνια.

«Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση τόσο για τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η συζήτηση όσο και για την ομόφωνη απόφασή μας» δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης ο κ. Λεονταρίτης, προσθέτοντας τα εξής :
“Συναισθάνομαι τη μεγάλη ευθύνη που αναλάβαμε ως συντονιστές των προσπαθειών για την επίλυση του προβλήματος.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα την υπόθεση του ναυπηγείου. Υπενθυμίζω ότι ήταν ο πρώτος θεσμός που έθεσε το θέμα που ανέδειξε τα προβλήματα του Νεωρίου με την Πανσυριανή συγκέντρωση πέρυσι τον Απρίλιο, κατά την απεργία διαρκείας των εργαζομένων της επιχείρησης για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους.
‘Εκτοτε δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να παρακολουθεί τις εξελίξεις, αποφεύγοντας την καιροσκοπική εκμετάλλευση του προβλήματος, εν αντιθέσει με «άλλους», οι οποίοι έταζαν Ρώσους, Κινέζους και Καταριανούς επενδυτές, μη σεβόμενοι την αγωνία των εργαζομένων, προσδοκώντας απλά σε προσωπικά πολιτικά οφέλη.
Χαίρομαι που έστω και την τελευταία στιγμή, παρασυρόμενοι από τις καταιγιστικές εξελίξεις που προκάλεσαν η πρόσφατη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων και η ομόφωνη απόφαση στήριξης του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και η αποδοχή της από την πλευρά των εργαζομένων και της Διοίκησης, υποχρεώνονται «κάποιοι» να ασχοληθούν με το ναυπηγείο, έστω και όψιμα, έστω και τώρα, παρά το γεγονός ότι μοιάζουν να κυνηγούν την «ουρά» του προβλήματος.
Τώρα ξεκινά η δύσκολη πορεία για το μέλλον του ναυπηγείου. Ως Περιφερειακή Αρχή παραμένουμε αταλάντευτοι στην πεποίθησή μας ότι όλοι μαζί, εργαζόμενοι, τοπική κοινωνία και Διοίκηση, πρέπει να συμπορευτούμε συγκροτημένα για την εξεύρεση μιας ρεαλιστικής και εφικτής λύσης.
Στους αγώνες δεν περισσεύει κανείς. Κάποτε όμως οι «μάσκες» θα πρέπει να πέφτουν».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos