Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στην 27η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2016, στο Παρίσι

17 Οκτωβρίου 2016 19:35

Για πρώτη φορά η πρωτογενής παραγωγή και η γαστρονομία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου συμμετέχουν σε μια έκθεση παγκόσμιου βεληνεκούς, στην πορεία για την κατάκτηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας 2019

Πιστή στην εξωστρέφεια, ως κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής της και με στόχο την διείσδυση των τοπικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υποψήφια Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, συμμετέχει με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία στην 27η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2016, που πραγματοποιείται από 16 έως 20 Οκτωβρίου στο Parc des Expositions de Paris-Nord Villepinte, στη Γαλλία.

Πρόκειται για μια από τις σπουδαιότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων – Ποτών στον κόσμο και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια. Είναι μια παγκόσμια έκθεση υψηλής επισκεψιμότητας, που φέρνει σε επαφή παραγωγούς και αγοραστές από όλο τον κόσμο, αποκαλύπτει τις τάσεις και τις καινοτομίες που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων του αύριο, ενεργώντας ως ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό κέντρο. Δίνει την ευκαιρία πρόσβασης στη γαλλική, την ευρωπαϊκή, αλλά και τη διεθνή αγορά, συμβάλλοντας στην στήριξη της αναγνωρισιμότητας των πιστοποιημένων προϊόντων και στην ανάπτυξη και ενίσχυση των εξαγωγών.

Είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει σε διεθνή έκθεση αυτής της κατηγορίας και βεληνεκούς, γεγονός πολύ σημαντικό στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που διεκδικεί τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης, στο πλαίσιο της πολιτικής της εξωστρέφειας, της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών πιστοποιημένων προϊόντων και της γαστρονομίας του Νοτίου Αιγαίου.

Το άνοιγμα της έκθεσης, χθες Κυριακή, έφερε τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών, λόγω του εντυπωσιακού περιπτέρου, όπου οι παραγωγοί των νησιών παρουσιάζουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους, που ήδη προσέλκυσαν το ενδιαφέρον αγοραστών, στην κατηγορία των ντελικατέσεν.

Ταυτόχρονα, παρουσιάζονται εκλεκτές συνταγές του Νοτίου Αιγαίου, με σκοπό τη μύηση των επισκεπτών της έκθεσης στην Aegean Cuisine και τους δίνουν, μέσα από την πανδαισία των γεύσεων, ένα ακόμη ισχυρό κίνητρο για να επισκεφθούν τα νησιά μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, οποίος έχει την ευθύνη οργάνωσης της παρουσίας της Περιφέρειας στην έκθεση SIAL, δήλωσε:

«Είναι η πρώτη φορά που η ντόπια παραγωγή και η γαστρονομία των νησιών της Περιφέρειάς μας συμμετέχουν σε διεθνή έκθεση αυτού τους βεληνεκούς. Στόχος μας είναι, μαζί με τους παραγωγούς μας να προωθήσουμε τα τοπικά μας προϊόντα στις διεθνείς αγορές και να συνδέσουμε τον τουρισμό με την γαστρονομία, που είναι και στρατηγικός στόχος της υποψηφιότητάς μας ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης το 2019. Ένα μεγάλο στοίχημα που είναι βέβαιος ότι θα κερδίσουμε, προς όφελος των νησιών μας και των κατοίκων τους».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos