Βιργινία Μπαϊμπά: Τα Ελληνικά Ίμια (10 Δεκεμβρίου του 1947 συντάχθηκε η Συνθήκη Ειρήνης....)

02 Δεκεμβρίου 2016 20:57

10 Δεκεμβρίου του 1947 συντάχθηκε η Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων, σύμφωνα με την οποία: «η Ιταλία εκχωρεί εις την Ελλάδα εν πλήρει κυριαρχία τας νήσους της Δωδεκανήσου τας κατωτέρω απαριθμούμενας,ήτοι: Αστυπάλαιαν, Ρόδον, Χάλκην, Κάρπαθον, Κάσον, Τήλον, Νίσυρον, Κάλυμνον, Λέρον, Πάτμον,Λειψών,Σύμην,Κώ και Καστελόριζον,ως και τας παρακείμενας νησίδας.». Παρά το αδιαμφισβήτητο διεθνές νομικό πλαίσιο με το οποίο ρυθμίστηκαν τα θέματα κυριαρχίας της Ελλάδος στην περιοχή του Αιγαίου, η Τουρκία το αμφισβητεί κ ζητά την επανερμηνεία των διεθνών συνθηκών,ισχυριζόμενη πως η κυριαρχία της Ελλάδας εκτείνεται μόνο στα νησιά που αναφέρονται ονομαστικά.


Από τον Δεκέμβριο του 1995 άρχισαν οι πρώτες εντάσεις, όταν τουρκικό πλοίο προσάραξε σε μια νησίδα κ αρνήθηκε την ελληνική βοήθεια, υποστηρίζοντας πως βρίσκεται σε τουρκικό έδαφος. Λίγες μέρες μετά, ο δήμαρχος Καλύμνου ύψωσε την ελληνική σημαία στα Ίμια, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. 27/01/1996 η Τουρκία υπέστειλε την ελληνική σημαία κ υψώνει την τουρκική. Την επόμενη μέρα το ελληνικό πολεμικό ναυτικό υψώνει την σημαία μας κ στέκει άγρυπνος φρουρός των βραχονησίδων μας. Ακολουθεί σειρά παραβιάσεων των ελληνικών χωρικών υδάτων, με τραγικό συμβάν την πτώση ελληνικού ελικοπτέρου με τρεις νεκρούς ( Υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος, υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης,αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός).

Η συνθήκη της Λωζάνης, η Ιταλο-Τουρκική συμφωνία (1932) κ η συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων (1947) επιβεβαιώνουν πως τα Ίμια ήταν κ είναι ελληνικά!
Κάθε αντίθετη δήλωση μόνο ως άσχημο αστείο μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να δώσει την απαραίτητη προσοχή κ να απαντά άμεσα-ξεκάθαρα πως η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται, δεν παραχωρεί κ δεν χαρίζει ούτε ένα βότσαλο του Αιγαίου μας.

Πολιτευτής Κυκλάδων Νεας Δημοκρατίας
Βιργινία Μπαϊμπά

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos