Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού

11 Δεκεμβρίου 2016 00:42

«Με νέο εμπαιγμό και εκβιασμό επιχειρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη αγανάκτηση του λαού των νησιών του Αιγαίου και να αποσπάσει την ανοχή του στην συνεχιζόμενη φορολογική του εξόντωση και στην επικίνδυνη πολιτική που συνδιαμόρφωσε με την ΕΕ για το προσφυγικό ζήτημα.


Η αναστολή της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, εκτός του ότι είναι προσωρινή, την παρουσίασε ότι είναι ένα αντάλλαγμα στη μετατροπή των νησιών σε χώρους εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.
Κανένας νησιώτης δεν πρέπει να παγιδευτεί και να αποδεχτεί αυτόν τον κυβερνητικό εκβιασμό.
Η έκπτωση του ΦΠΑ δεν χαρίστηκε στους νησιώτες. Κατακτήθηκε μετά από πολύχρονες και επίμονες παρεμβάσεις του ΚΚΕ και μαζικές διεκδικήσεις του λαού.
Ήταν ένα δίκαιο και αναγκαίο μέτρο ώστε να αμβλυνθούν οι συνέπειες από το πρόβλημα του αυξημένου μεταφορικού κόστους. Κατακτήθηκε πολύ πριν ξεσπάσει η άγρια επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και τα εισοδήματα και άρα σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο.
Δεν είχε ούτε έχει καμιά σχέση με το προσφυγικό ζήτημα και είναι απαράδεκτη η συσχέτιση που κάνει ο πρωθυπουργός.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα των νησιών πρέπει να απαντήσουν στην κυβέρνηση ότι: Απαιτούμε και να μην αυξηθεί ο συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα νησιά του Αιγαίου και να μην γίνουν τα νησιά μας χώρος εγκλωβισμού των χιλιάδων προσφύγων - μεταναστών που είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των πολέμων.

Συνένοχη για αυτά που να αντιμετωπίζουν σήμερα οι νησιώτες είναι και η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα γιατί ψήφισε και το τρίτο μνημόνιο και στηρίζει την πολιτική της ΕΕ.
Κοροϊδία προς τους συνταξιούχους αποτελούν και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη "13η σύνταξη" και τα περί δικαίωσης αυτών που υποφέρουν, γιατί αυτά που τους δίνει πίσω, μόνο στους εξαθλιωμένους συνταξιούχους και για μια φορά, είναι πολύ λιγότερα από όσα τους πήρε, έως τώρα και από αυτά που θα τους πάρει με τις νέες περικοπές και μέτρα του 2017!

Το ΚΚΕ καλεί τα λαϊκά στρώματα των νησιών να περάσουν στην αντεπίθεση ενάντια στην κλιμακούμενη επίθεση στο εισόδημα και στα βασικά τους δικαιώματα.
Για να καταργηθεί τώρα ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και ο ΕΝΦΙΑ. Για αφορολόγητο όριο για τη λαϊκή οικογένεια 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και να καταργηθούν τα προνόμια τους. Για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των φτωχών οικογενειών.

Για σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και να βάλουμε τέλος στο σφαγείο διαρκείας που στήνουν μαζί κυβέρνηση - ΕΕ προκειμένου να εξασφαλίσουν την υψηλή κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα του μεγάλου κεφαλαίου».

ΝΑΞΟΣ 10-12-2016

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos